Με αρκετή υπομονή θα πρέπει να «οπλιστούν» την Τετάρτη οι οδηγοί που θα κινηθούν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, καθώς αναμένεται κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της 24ωρης απεργίας όλων των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ, προαστιακός, ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Κανονικά θα κυκλοφορούν μόνο τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ οι εργαζόμενοι στο τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το απόγευμα.

Τα σωματεία όλων των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ) εξήγγειλαν αιφνιδιαστικά την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας συντήρησης της σιδηροδρομικής υποδομής ΕΕΣΣΤΥ, όμως στην πορεία οι εργαζόμενοι στο τραμ διαφοροποίησαν την θέση τους και προχώρησαν σε στάση εργασίας.

Καλούν μάλιστα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί της Τετάρτης έξω από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους: «Οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων».

Υπενθυμίζεται, ότι από την αρχή της εβδομάδας μετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και προαστιακό, λόγω των συνεχόμενων στάσεων εργασίας. Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη, ακινητοποιημένα θα μείνουν όλη την ημέρα τα τρένα, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τις 5 ως τις 8 το πρωί, από τη 1 έως τις 4 μετά το μεσημέρι και από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.