Χάρη στο τρομακτικό ταλέντο, την απίστευτη προοπτική και τα συχνά highlights από τους αγώνες των Μιλγουόκι Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέκτησε γρήγορα τις καρδιές των Ελλήνων. Τώρα είναι η σειρά του αδελφού του Θανάση να γνωριστεί με το ελληνικό κοινό μέσα από την προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών, η οποία δεν δυσκολεύτηκε να υποτάξει (78-53) χθες το υποδεέστερο Ιράν στην πρεμιέρα του προολυμπιακού τουρνουά του Τορίνο. Ουσιαστικά, η αυτοθυσία στην άμυνα, η μνημειώδης ενέργεια στην επίθεση, το ομαδικό πνεύμα και το διαρκές χαμόγελο που φωτίζει το πρόσωπό του και έλειπε σε προηγούμενα τουρνουά είναι στοιχεία και αυτής της Εθνικής, που παρά τις αποχωρήσεις και τις απουσίες ορκίζεται να τα δώσει όλα για την πρόκριση στο Ρίο.

«Ο Θανάσης δεν έχει πολλή εμπειρία από το μπάσκετ της FIBA, αλλά η προσαρμογή του είναι φανταστική. Δίνει πολλή ενέργεια, μπορεί να αμυνθεί από το 1 ως το 4, μπορεί να είναι παντού. Ο Γιάννης, από την άλλη, έχει νέο ρόλο και στους Μπακς. Η προσαρμοστικότητά του είναι μια μεγάλη αρετή του, παρά την ηλικία του. Εχει πάντα διάθεση και συγκέντρωση να κάνει το καλύτερο για την ομάδα» σχολίασε ο Φώτης Κατσικάρης εξαίροντας τα δύο αδέλφια που δίνουν τη διαφορετικότητα στην Εθνική, η οποία αύριο (19.00) θα αντιμετωπίσει το ελλιπές Μεξικό με στόχο το «δύο στα δύο» για την πρωτιά στον όμιλο.

«Ο κόσμος στην Ελλάδα έχει έμμονη ιδέα με την Εθνική. Η ομάδα αυτή είχε τους καλύτερους γκαρντ μαζί τα προηγούμενα χρόνια και τώρα έπρεπε να αλλάξουμε τα πάντα. Για μένα αυτή η μετάβαση είναι πιο εύκολη, γιατί είμαι θιασώτης αυτού του γρήγορου μπάσκετ και με τα νέα παιδιά που έρχονται μπορούμε να το υπηρετήσουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε μια μικρή χώρα με μεγάλη κρίση και είμαστε ακόμη εδώ και αγωνιζόμαστε» υπερθεμάτισε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Ελλάδα: Αθηναίου 4, Καλάθης 6 (6 ασ.), Μπουρούσης 11 (4 ρ.), Μάντζαρης 3 (4 ασ.), Αγραβάνης 8 (5 ρ.), Παπαπέτρου 3 (6 ρ.), Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης, Περπέρογλου 12, Γ. Αντετοκούνμπο 16 (5/5 δ., 2/3 τρ., 3 ρ., 2 ασ., 2 κλ., 2 τ.), Κουφός 10 (4 ρ.), Θ. Αντετοκούνμπο 5.

Ιράν: Ντοράγκι, Μασχαγέκχι, Ασλάνι, Χασανζαντέχ 2, Γιακχτσαλί 12, Ζανγκενέχ 3, Σεντιγκχί, Σαχακιάν 3 (8 ρ.), Καρντούστ 2, Τζαμσιντί 13 (5 ρ., 7 λ.), Καζέμι 2 (5 ρ.), Χαντάντι 16 (4 ρ.).