Η Volvo λανσάρει και στην ελληνική αγορά τα φρεσκαρισμένα V40 και V40 Cross Country, που, όπως αναφέρει, τα σχεδιαστικά στοιχεία τους παραπέμπουν στη νέα σειρά 90.

Η πρόταση των Σουηδών στα πεντάθυρα χάτσμπακ – που είναι σταθερά πρώτα σε πωλήσεις στην Ευρώπη – έχουν νέα εξωτερική εμφάνιση, όπως η γρίλια η οποία αποτελείται από παράλληλες, κατακόρυφες και ελαφρά κοίλες γραμμές ενώ τα φωτιστικά σώματα, σε σχήμα πλαγιαστού «T», παραπέμπουν στο πιο ισχυρό σύμβολο της ιδιαίτερα πλούσιας σκανδιναβικής παράδοσης.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέες, ταπετσαρίες, στο ίδιο εντυπωσιακό μοτίβο που είχε πρωτοπαρουσιάσει η Volvo Cars στο Concept Estate . Διαθέσιμη είναι πλέον και η επιλογή δίχρωμου, καθώς και νέες διακοσμητικές επιφάνειες αλουμινίου για την κεντρική κονσόλα, σε τρεις νέες διαφορετικές επιλογές (Milled Aluminium, Black Grid Aluminium και Stealth).

Ασφάλεια

Στο εξοπλισμό τους, προαιρετικά – εκτός άλλων – προσφέρονται με το σύστημα ανίχνευσης πεζών και δικυκλιστών με αυτόματο φρενάρισμα. Σημειώνεται ότι όταν είχαν δοκιμαστεί τα V40 και V40 Cross Country είχαν επιτύχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία που είχε σημειωθεί μέχρι τότε στις δοκιμές του Euro NCAP, του έγκυρου οργανισμού δοκιμών για νέα μοντέλα.

Κινητήρες από 120 έως και 245 ίππους

Τα νέα V40 και V40 Cross Country εξοπλίζονται με τα τελευταίας τεχνολογίας κινητήρια συστήματα της οικογένειας Drive-E, από 120 έως και 245 ίππους, παράλληλα με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων που ξεκινούν από μόλις 82 γρμ./χλμ. CO2.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η T3 έκδοση των 152 ίππων, η οποία προσφέρεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο 6-σχέσεων, το οποίο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου και προσφέρεται χωρίς χρέωση.

Νέες εκδόσεις εξοπλισμού και προτεινόμενες τιμές λιανικής

Η Volvo ενισχύει τα νέα μοντέλα με δύο νέες εκδόσεις εξοπλισμού, οι οποίες για το λανσάρισμα και για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων προσφέρονται σε προνομιακή τιμή.

Το νέο V40 T3 1.5 Auto προσφέρεται σε μία νέα έκδοση εξοπλισμού, την Kinetic Plus. Η ένδειξη “plus” αφορά επιπλέον εξοπλισμό που περιλαμβάνει ηχοσύστημα High Performance με οθόνη 5” και χειριστήρια στο τιμόνι,όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, το σύστημα City Safety 2ης γενιάς για την αποφυγή συγκρούσεων (ενεργό έως τα 50 χλμ./ώρα), όλη τη σειρά αερόσακων (οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς, οροφής) και επιπλέον γονάτου για τον οδηγό και αερόσακο πεζού, ABS, σύστημα δυναμικού ελέγχου ευστάθειας και πρόσφυσης, Start/Stop, σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις (SIPS) και προστασίας αυχένα (WHIPS) κ.α. Το νέο V40 T3 1.5 Auto στην έκδοση εξοπλισμού Kinetic Plus, με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων να ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής 22.500 ευρώ.

Αντίστοιχα, νέα έκδοση υπάρχει και για το V40 Cross Country. Πρόκειται για τη Dynamic, που διαθέτει ηχοσύστημα Sensus Connect High Performance με μεγαλύτερη έγχρωμη οθόνη 7”,DVD player, USB και iPod, Bluetooth, χειριστήρια στο τιμόνι και 8 ηχεία, φωνητικό έλεγχο και σκληρό δίσκο 10GB, προεγκατάσταση συστήματος πλοήγησης καθώς και δυνατότητα σύνδεσης με τοinternet μέσω smartphone, αναβάθμιση ταπετσαρίας σε ύφασμα/βινύλιο και πιο εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου. Το νέο V40 Cross Country T3 1.5 Auto στην έκδοση εξοπλισμού Dynamic έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής 26.600 ευρώ.