Συνάντηση, η οποία μπορεί να φέρει ανακατατάξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το βράδυ εκπρόσωποι από 11 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ.

Με τη συνάντηση αυτή, οι ΠΑΕ συνεργάζονται ώστε να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες όσον αφορά τα έσοδα, τη διαιτησία, αλλά και οργάνωση του πρωταθλήματος.

Οι ΠΑΕ αυτές έιναι: Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Βέροια, Καλλονή, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς.

Τα αιτήματα τους λοιπόν είναι αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων για να γίνεται μια πιο δίκαιη κατανομή, σε αντίθεση με τη σημερινή που ευνοεί μόνο τους μεγάλους. Επίσης θα ζητήσουν χρήματα από τον ΟΠΑΠ για τη χρησιμοποίησή τους στα κουπόνια στοιχήματος, ενώ ζητούν και αλλαγές στον τρόπο που διαρθρώνεται η Σούπερ Λιγκ.

Ενώ όπως λένε αν δεν ακούσουν το «ναι» στα αιτήματα τους, είναι διατεθειμένες να μην συμμετάσχουν στη νέα σεζόν.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση:

«Kατά τη συνάντηση των ιδιοκτητών, προέδρων και νομίμων εκπροσώπων των 11 ΠΑΕ της SUPER LEAGUE στις 30 Μαΐου 2016, αποφασίστηκαν ομόφωνα και υπογράφτηκαν οι θέσεις τους οι οποίες παρατίθενται στις τέσσερις δηλώσεις που ακολουθούν στη συνέχεια:

ΔΗΛΩΣΗ - ΔΕΣΜΕΥΣΗ 11 ΠΑΕ

Δια της παρούσης, οι κάτωθι ιδιοκτήτες των ομάδων - εταιρειών που συμμετέχουν στον συνεταιρισμό της SUPER LEAGUE, δεσμεύονται ότι αν δεν υλοποιηθούν αυτά που έχουν γίνει καταρχήν αποδεκτά από όλες τις συμμετέχουσες ομάδες της SUPER LEAGUE, ώστε να υπάρχει ένα πιο ανταγωνιστικό και υγιές ποδόσφαιρο σε όλα του τα επίπεδα, όπως έχει προταθεί από τις ως άνω ΠΑΕ και που αφορά:

Α. Την Αναδιοργάνωση και Αναδιάρθρωση της SUPER LEAGUE, με παράλληλη ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων

Β. Την Επαγγελματική Διαιτησία (όπως αυτή έχει προταθεί και συμφωνηθεί από όλες τις ομάδες της SUPER LEAGUE),

Τότε, οι ομάδες μας θα απέχουν, και δεν θα συμμετέχουν στο επικείμενο πρωτάθλημα περιόδου 2016-2017, διότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στη συνέχιση της απαξίωσης του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, σε όλα του τα επίπεδα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ 11 ΠΑΕ

Με το παρόν οι ιδιοκτήτες των 11 Π.Α.Ε., ομόφωνα αποφάσισαν, λαμβάνοντας υπόψη ότι η χώρα μας είναι ίσως η μοναδική στην Ευρώπη στην οποία δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα όσον αφορά το στοιχηματισμό, να διεκδικήσουν απευθυνόμενοι στην Πολιτεία και σε όλους τους φορείς το αυτονόητο που είναι η ανταποδοτικότητα.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδοσφαιρικό προϊόν που να είναι χωρίς βία, ανταγωνιστικό, ισότιμο ανάμεσα σε οικονομικά υγιείς ομάδες, που θα κάνουν επενδύσεις και να μη συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια οι στοιχηματικές εταιρίες που καρπούνται από αυτό.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ 11 ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΓΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΚΑΙ ΦΑΝΕΛΑΣ

Οι 11 ΠΑΕ ομόφωνα και ανέκκλητα αποφάσισαν για την κεντρική χορηγία της SUPER LEAGUE, δηλαδή για το μέγα κεντρικό χορηγό ότι θα έχουν πλήρη ομοφωνία όσον αφορά την Εταιρεία που θα επιλεγεί.

Α. Όσον αφορά το μέγα κεντρικό χορηγό, θα επιλεγεί με βάση αποκλειστικά και μόνο την μεγαλύτερη προσφορά. Οι 11 δεσμευόμαστε ότι η μεγαλύτερη προσφορά θα είναι αυτή που θα προταθεί ομοφώνως.

Β. Και οι 11 θα φέρουν στην φανέλα τους τον χορηγό που θα έχουν επιλέξει σαν μέγα κεντρικό χορηγό της SUPER LEAGUE (ως ανωτέρω υπό Α).

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ 11 ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Οι 11 ΠΑΕ ομόφωνα αποφάσισαν:

Α. Στη θέση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ θα εκλέγεται ένας από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ, όπως ήδη προβλέπεται από το καταστατικό της SUPER LEAGUE.

B. H SUPER LEAGUE έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία ανεύρεσης ενός στελέχους που θα καταλάβει τη θέση του ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ της και κάτω από τον οποίο θα υπάγονται όλα τα τμήματά της. Ο ίδιος ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ προσωπικά θα εστιάσει "focus" στο εμπορικό κομμάτι.

Γ. Άποψη των 11 ΠΑΕ είναι ότι θα πρέπει να γίνει εκχώρηση των λειτουργικών αρμοδιοτήτων από τον ΠΡΟΕΔΡΟ στον ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από