Ενας 43χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, στο Μαρούσι, από άνδρες της Αμεσης Δράσης, για τη συμμετοχή του σε σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε οικίες. Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της ληστείας και της κλοπής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Συγκατηγορούμενοι του, για τα ίδια αδικήματα είναι τρεις συνεργοί του.

Οπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, ο συλληφθείς με τους συνεργούς του, είχαν συστήσει από τον περασμένο Οκτώβρη συμμορία και διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας ενεργούσαν είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης, στις περιπτώσεις όπου οι ένοικοι ήταν παρόντες, είτε παραβίαζαν παράθυρα και μπαλκονόπορτες, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. Παράλληλα, στις περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί από τους παθόντες, μεταχειρίζονταν σωματική βία και απειλές για να διαφύγουν, ενώ για δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσαν οχήματα με κλεμμένες πινακίδες.

Επειτα από κατ’ οίκον έρευνα, η οποία διενεργήθηκε με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κλεμμένη καραμπίνα, διάφορες ηλεκτρικές συσκευές καθώς και εργαλεία. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις, εκ των οποίων τρεις ληστείες και τέσσερις κλοπές.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.