Με αέρα επίδοξου ολυμπιονίκη ο Λευτέρης Πετρούνιας προσγειώθηκε στην κορυφή ακόμα ενός βάθρου σε μεγάλη διοργάνωση και πλέον το μυαλό του είναι στο μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού του Ρίο.

Ο πρωταθλητής μας στους κρίκους έγραψε ιστορία με το νέο χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Βέρνης, καθώς έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία με τρία ευρωπαϊκά χρυσά μετάλλια σε ανάλογη διοργάνωση μέσα σε μια διετία (πέρυσι είχε αναδειχθεί νικητής στο Ευρωπαϊκό και λίγο αργότερα και στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού)!

Παράλληλα ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη έγινε ο πρώτος ύστερα από μια εικοσαετία και τον θρύλο του αθλήματος, τον Ιταλό Γιούρι Κέκι (που το 1996 συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους), που υπερασπίζεται τον τίτλο του στο δυσκολότερο όργανο της ενόργανης.

«Ο στόχος μου είναι να βγάλω το ίδιο και καλύτερο πρόγραμμα και στο Ρίο, αλλά να κολλήσω στο έδαφος στην έξοδο» είπε ο Πετρούνιας, που έκανε ένα μικρό βήμα στην έξοδο (πήρε 15.866 β.), αλλά ξέρει ότι χρειάζεται κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

«Αυτή η νίκη είναι ό,τι καλύτερο για την ψυχολογία μου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και μου δίνει τεράστια ώθηση. Πιστεύω ότι έχει επίδραση και στα μάτια των κριτών, γιατί είναι άνθρωποι και πάντοτε λαμβάνουν υπόψη τα προηγούμενα αποτελέσματα ενός αθλητή. Εδώ στη Βέρνη ήρθε αυτό που ήθελα και περίμενα, ενώ αν δεν είχα το βήμα στην έξοδο ίσως να έπιανα και 16.000 β. Μια επίδοση όπως η σημερινή θα με βάλει στα μετάλλια και στο Ρίο, αλλά μάλλον δεν θα μου δώσει τη νίκη. Εκεί πρέπει να τα κάνω όλα τέλεια για να πάρω το χρυσό μετάλλιο, που είναι ο στόχος μου. Κάθε αθλητής που ξέρει ότι μπορεί να κερδίσει, δεν συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο» τόνισε ο πρωταθλητής μας, που ως κάτοχος και του παγκόσμιου τίτλου (από πέρυσι στη Γλασκώβη) θα επιχειρήσει να πετύχει στο Ρίο το τριπλ κράουν, κατόρθωμα που μόνο το ίνδαλμά του ο Δημοσθένης Ταμπάκος έχει πετύχει στην ιστορία της ελληνικής γυμναστικής όταν συγκέντρωσε όλους τους διαθέσιμους τίτλους, επίσης στους κρίκους (2003-2004).

n Αν και βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και είχε ελπίδες για μετάλλιο, ο Βλάσης Μάρας πλήρωσε την πτώση του στο μονόζυγο με την 8η θέση (μόλις 13.533 β.) στον τελικό.