Τα επεισόδια

στο Αιγάλεω

Ο φανατισμός, δεδομένος. Στο «Σίτι» το Αιγάλεω να υποδεχθεί την Προοδευτική και να μην προκύψουν σκηνές ροκ; Απίθανο. Πριν από λίγες ημέρες στον Κορυδαλλό, οι Βυσσινί είχαν υποδεχθεί τους Μπλε, νίκησαν εύκολα (4-1) και σε συνάρτηση με τα άλλα αποτελέσματα των μπαράζ απέκτησαν σαφές πλεονέκτημα για άνοδο στη Γ’ Εθνική. Χθες, λοιπόν, στο ημίχρονο το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της Προοδευτικής και κάπου εκεί άρχισαν αντεγκλήσεις μεταξύ ανθρώπων που βρίσκονταν στους πάγκους, ενώ ο διαιτητής είχε αντιρρήσεις για την παρουσία ατόμων στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να έχουν το δικαίωμα. Οπαδοί μπήκαν, ο ρέφερι διέταξε τους ποδοσφαιριστές να πάνε στα αποδυτήρια και το ντέρμπι δεν ξανάρχισε. Να τονιστεί πως επεισόδια είχαμε και ανάμεσα σε οπαδούς των γηπεδούχων και δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το γήπεδο. Θλιβερό φαινόμενο. Ενα ενδεχόμενο είναι να κατακυρωθεί ο αγώνας στην Προοδευτική και να αποφασιστεί ότι διεκόπη με υπαιτιότητα του Αιγάλεω. Αν αναλογιστούμε ότι και πριν από περίπου τρία χρόνια είχαμε επίσης σοβαρά επεισόδια στο παιχνίδι Αιγάλεω – ΑΕΚ, τότε πρέπει να γίνει αυτοκριτική, να δουν τι φταίει οι φανατικοί και κυρίως οι παράγοντες να φτιάξουν τα κακώς κείμενα. Αν μπορούν.

Εν αρχή ην η άμυνα

Κρίνοντας με βάση όσα γνωστοποιούνται για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Φιγκέιρας, διαπιστώνουμε πως ο Ολυμπιακός ενέταξε στο ρόστερ του έναν κλώνο του Ελαμπντελαουί. Κοντόσωμος και γρήγορος ο Πορτογάλος μπορεί να αγωνιστεί στις δύο πτέρυγες με επιτυχία, ενώ καλή του πλευρά είναι η δεξιά. Μένει να φανεί πώς θα διαμορφωθεί το ρόστερ στα μπακ, γιατί δεν μπορεί να παραμείνουν όλοι.

Μανωλάς

Η ταχύτητά του (και όχι μόνο) μοιάζει δυσεύρετη ακόμη και στο διεθνές ποδόσφαιρο. Ηδη εξυφαίνονται σενάρια πως ο Μουρίνιο, αν οριστικοποιηθεί η συμφωνία του με τη Γιουνάιτεντ, τον έλληνα κεντρικό μπακ θα ζητήσει για τα μετόπισθεν. Η εγχώρια μηχανή που βγάζει σπουδαίους οπισθοφύλακες δεν σταματά ποτέ –ούτε είναι τυχαίο ότι οι ισχυρές ομάδες της Ευρώπης τους εμπιστεύονται.

Κυρίως πιάτο, διαιτησία

Ποιο είναι το μείζον στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Η διαιτησία. Δεν το λέμε (μόνο) εμείς αλλά και οι αρμόδιοι. Χθες λοιπόν έγινε ακόμη μία συνάντηση, η τρίτη στη σειρά, ανάμεσα στους φορείς (Ομοσπονδία και ΕΠΟ) προκειμένου να βρεθεί λύση για το εγγύς μέλλον και το νέο πρωτάθλημα. Η Λίγκα πολύ θα ήθελε να έχει λόγο στο θέμα και να ελέγχει τη διαιτησία, αλλά η ΕΠΟ δεν το συζητά. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε εξελίξεις, αλλά πουθενά στον κόσμο δεν γίνεται ο κακός χαμός με το θέμα αυτό.
Ερνάνι

Είπε και ο ίδιος αντίο στον Ολυμπιακό. Οδεύει προς την Πόρτο, την ομάδα στην οποία ανήκει. Ουδέποτε έπεισε για την αξία του ή, για να είμαστε ακριβείς, ποτέ δεν κατάφερε να δικαιώσει τον Σίλβα που τον επέλεξε. Εχει ικανότητες, προσέφερε όμως λιγότερα από τον (φετινό) Ντουρμάζ.