Αν και ο προαστιακός έφτασε μέχρι τη Χαλκίδα με ταχύτητα χελώνας, στη Στερεά Ελλάδα υπάρχει ένα άλλο πιο γρήγορο και λαμπερό εξπρές που με συνέπεια κάθε χρόνο τερματίζει πρώτο στον σταθμό προορισμού του σε μια ιστορία σαν παραμύθι.

Ο ΓΣ Κύμης, από τα πιο ιστορικά σωματεία (με έτος ίδρυσης το 1893 και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΕΓΑΣ!) συμμετείχε το 2010 στη χαμηλότερη (Γ’) κατηγορία της ΕΣΚΑΣΕ, αλλά από το Σάββατο… έσκασε μύτη στην Α1 μπάσκετ μετά τη νέα επιτυχία του επί του Φάρου Κερατσινίου (67-56), ο οποίος θα διεκδικήσει την άνοδο στα πλέι οφ.

Στην Εύβοια είναι πλέον καθιερωμένη κάθε τέτοια εποχή η γιορτή του Αγίου Βασιλείου του τροπαιούχου προς τιμήν του προπονητή της ομάδας Βασίλη Μπρατσιάκου, που κάθε χρόνο ανεβάζει την ομάδα κατηγορία.

Η χημεία με τον πρόεδρο Αλέξανδρο Θεοδώρου ήταν εκρηκτική και το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Ο 31χρονος επιχειρηματίας έχει πάρει τα ηνία της εταιρείας ξυλείας Θεοδώρου από τον πατέρα του Γιάννη και την έχει βάλει επίσης σε πορεία πρωταθλητισμού, χωρίς μάλιστα να προβεί ακόμα και αυτές τις εποχές της κρίσης σε περικοπές, απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Στο πρώτο κλειστό της Εύβοιας που θεμελίωσε ο θείος του, δήμαρχος Κύμης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Θεοδώρου, ο μικρός Αλέξανδρος έπαιζε με την παρέα του μπάσκετ. Αρκετά χρόνια αργότερα (2009) η ιδέα ενός μέλους της παρέας του Σπύρου Τσικλίδη (αντιπροέδρου σήμερα της ομάδας) να φτιάξουν μια ομάδα μπάσκετ για να παίζουν περισσότερο πιάνει τόπο και έτσι ο ΓΣ Κύμης φτιάχνει τμήμα μπάσκετ και συμμετέχει για πρώτη φορά στη Γ’ ΕΣΚΑΣΕ το 2010-11 παίρνοντας άμεσα την άνοδο. Μετά και τη νέα άνοδο στην Α’ κατηγορία έρχεται η γνωριμία με τον Βασίλη Μπρατσιάκο που αναλαμβάνει την ομάδα, ενώ πλέον η παρέα του (προέδρου πλέον) Αλέξανδρου Θεοδώρου και φυσικά ο ίδιος σταματούν να παίζουν στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά και το νέο στοίχημα του προέδρου είναι πλέον το γήπεδο που θα στεγάσει τα όνειρα της Κύμη στην Α1 (μέχρι τότε θα παίζει λογικά στη Χαλκίδα).