Κι εκεί που στην Κεντροαριστερά προσπαθούσαν να ρίξουν τους τόνους που ανέβηκαν από το καβγαδάκι του Σαββατοκύριακου –για να είμαι ακριβής οι συνδετικοί κρίκοι ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού στην Επιτροπή Διαλόγου προσπαθούν να το κάνουν αυτό -, οι δυο αρχηγοί μάλλον διατηρούν το σκηνικό κρίσης.

Εξηγούμαι. Η Φώφη στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega είπε διάφορα περί θολού Ποταμιού που πρέπει να ξεθολώσει κι ο Σταύρος στο Λασίθι χθες δήλωσε ον κάμερα «ο τόπος έχει ανάγκη από μία μεγάλη κεντρώα προοδευτική παράταξη. Για να μπορέσουμε επιτέλους να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Και γι’ αυτό εργαζόμαστε. Ομως φοβάμαι ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξεβολευτούν. Ονειρεύονται τα περασμένα μεγαλεία και νομίζουν ότι θα τα ξαναζήσουν». Χοντρό, θα έλεγα.

Ποιος είχε την ιδέα της Επιτροπής

Αυτό, πάντως, που μαθαίνω εγώ ότι εξόργισε τον Θεοδωράκη δεν είναι τόσο η ρητορική περί θολούρας, Δράσης και τα συναφή. Είναι ότι σε άλλη συνέντευξη στον Βήμα FM η Φώφη είπε ότι η Επιτροπή Διαλόγου ήταν δική της ιδέα και πρωτοβουλία.

Οι του Ποταμιού τα πήραν με αυτό, γιατί υποστηρίζουν ότι η Επιτροπή στήθηκε πάνω στην ιδέα του Θεοδωράκη για ένα Κοινοβούλιο του Κέντρου. Και έλεγαν και ξανάλεγαν χθες ότι δεν θα γίνουν «pasok plus». Τι να πω τώρα; Αν αρχίσουν να τσακώνονται και γι’ αυτό, απλά θα επιβεβαιώσουν την παροιμία κακό χωριό τα λίγα σπίτια.

Τι θα (υπερ)ψηφίσει

η Συμπαράταξη

Να σας πω με την ευκαιρία ότι τρεισήμισι ώρες κατάδυσης στη χαρτούρα του πολυνομοσχεδίου έκανε χθες το πρωί το κεντρικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ. Μαθαίνω πως η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά την ψηφοφορία της Κυριακής δεν θα είναι total black, δηλαδή όχι σε όλα. Για παράδειγμα, υπάρχει σκέψη να ψηφιστεί η κύρωση των περιφερειακών αεροδρομίων και ομοίως η συγκρότηση της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Για να δούμε…

Επανεμφάνιση από την Πάτρα

Τέλος, πορεία προς τον λαό ξεκινά ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, που άφησε κενές τις δύο θέσεις στην Επιτροπή Διαλόγου που του είχαν «κρατήσει»… Από πού αλλού; Μα από την Πάτρα, τη γενέτειρα της οικογένειας Παπανδρέου. Και εκλογική του περιφέρεια επί σειρά ετών. Σημειώστε: την Τετάρτη, μία ημέρα μετά το Εurogroup.