Θα επιμείνει;

Ενα φαίνεται πως είναι το ερώτημα μετά τον χθεσινό θρίαμβο της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του Κυπέλλου: Θα συνεχίσει ο Μανωλάς στον πάγκο της ομάδας; Γιατί η χθεσινή νίκη υπήρξε έργο Στέλιου και ουδείς δικαιούται να το αμφισβητήσει. Ο υπηρεσιακός προπονητής πολλάκις έχει πει ότι δεν ενδιαφέρεται να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ωστόσο έδειξε το ίδιο συνεπής όπως όταν ήταν στην ενεργό δράση. Δυνατός στα δύσκολα και τα ντέρμπι, εμφύσησε στους ποδοσφαιριστές το δικό του πνεύμα νικητή και με απλές κινήσεις κλείδωσε τον Ολυμπιακό και τον σε κακό φεγγάρι ευρισκόμενο και με κακές επιλογές Σίλβα. Μέσα ο Ανέστης και όχι ο «λίγος» Μπαρόχα, άρα σιγουριά στους αμυντικούς. Κίνητρο στον Τζιμπούρ, σφιχτά η άμυνα και τα στόπερ και όταν βρήκε χώρο για αντεπίθεση, μέσα και ο γρήγορος Μπακάκης. Σαφώς αγωνίζονται οι παίκτες, η μπαγκέτα όμως ανήκε στον Μανωλά και –ποιος ξέρει –ίσως πάρει τη μεγάλη ευκαιρία του.

Γεννήθηκε κόντρα

Η δράση γεννά αντίδραση. Φυσικό επακόλουθο της ζωής. Συμβαίνει και στον αθλητισμό. Οι τίτλοι που κερδίζει ο ΠΑΟΚ στο βόλεϊ και η εν γένει δυναμική που αναπτύσσει μια ομάδα που δεν είχε κάποια ξεχωριστή ιστορία σήμαναν τον συναγερμό σε μια παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος –εν προκειμένω στον Ολυμπιακό. Κάπως έτσι, στο Λιμάνι έκαναν το μπαμ με την απόκτηση του φοβερού στα χτυπήματα Αγκάμες, ενώ έφεραν στον Πειραιά και τους διεθνείς Στεφάνου και Φράγκο. Απάντηση και προσπάθεια επανόδου στην κορυφή. Τι έκανε ο ΠΑΟΚ και πώς χειρίστηκε τη φυγή του μετρ της πάσας Κουρνέτα; Χθες γνωστοποίησε την ένταξη στο ρόστερ του κουβανού πασαδόρου Ρικάρντο Κάλβο που είναι (ηλικιακά) δύο… Κουρνέτες! Δηλαδή, είναι 20 ετών παλικάρι και στέλεχος της εθνικής ομάδας της πατρίδας του. Θυμίζουμε εδώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανοίξει κανάλι με την Κούβα και φέρνει τοπ παίκτες που τον ανεβάζουν επίπεδο. Σε μια Ελλάδα που βιώνει σκληρό Μνημόνιο, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός υπόσχονται θέαμα και συναρπαστικές μάχες στον φιλέ. Κερδισμένοι από τη συγκεκριμένη κόντρα τους θα είναι οι φίλοι του βόλεϊ καθώς θα ξαναμπεί το άθλημα στις συζητήσεις μας.

Μήτρογλου

Αυτό θα πει δικαίωση. Ο διεθνής κυνηγός από χθες ανήκει και τυπικά στο ρόστερ της Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι τον αγόρασαν από τη Φούλαμ και μάλιστα του έβαλαν ρήτρα ύψους 45 εκατ. ευρώ, τη μεγαλύτερη που μπήκε σε έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο Μήτρογλου για διάφορους λόγους δεν έπιασε στην Αγγλία, ίσως και γιατί ταλαιπωρούνταν από πρόβλημα τραυματισμού. Δεν τον πήρε από κάτω. Για να αποδειχθεί ότι κάποιες φορές πρέπει ένας παίκτης να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη ομάδα. Η Μπενφίκα δίνει ώθηση στους Ελληνες και μην ξεχνάμε τους Φύσσα, Καραγκούνη, Κατσουράνη και Σάμαρη. Ουδείς απέτυχε.

Ντόπινγκ

Η ΔΟΕ εξακολουθεί να ερευνά το ντόπινγκ και σύμφωνα με τη χθεσινή της ανακοίνωση 31 αθλητές κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μετά τον επανέλεγχο των δειγμάτων που είχαν δώσει στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Συνολικά έγινε επανέλεγχος σε 454 δείγματα και έχουν ενημερωθεί δώδεκα Ολυμπιακές Επιτροπές. Ο αριθμός των αθλητών ίσως αυξηθεί, καθώς αναμένονται αποτελέσματα από τους Αγώνες του Λονδίνου.