To 1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Δήμου Περιστερίου ανοίγει τις πύλες του στο κοινό την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στις 8:00 μμ.

Το κυρίως πρόγραμμα του φεστιβάλ – που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Μαΐου – περιλαμβάνει 52 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ (28 ταινίες στο Διαγωνιστικό Τμήμα και 24 στο Ενημερωτικό). Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος στο φεστιβάλ θα υπάρχουν συμμετοχές από διάφορες πόλεις της χώρας, ενώ το το περιεχόμενό του θα καλύπτει ποικίλες θεματικές και διαφορετικές αισθητικές προσεγγίσεις. Η πρώτη προβολή (εκτός συναγωνισμού) θα είναι η ταινία Πρωταπριλιά που γύρισε φέτος το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Περιστερίου.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ εγκαινιάζει συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα Νεανικό Πλάνο, εκτιμώντας την πολυετή προσφορά της στην προαγωγή της κινηματογραφικής παιδείας στη νέα γενιά. Στο πλαίσιο αυτό, σε ξεχωριστή ενότητα, – αναφέρει ο Δήμος – θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες της Camera Zizanio 2015, όπως επίσης και ταινίες που δημιούργησαν σχολεία του Περιστερίου σε συνεργασία με τον φορέα. Επιπλέον, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Εργαστήρι Κινουμένων Σχεδίων που θα πραγματοποιηθεί και το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Όλες οι εκδηλώσεις και προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό –Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αναλυτικές πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπό του (www.peristerifilmfest.gr). Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Δημητρακάκης Φώτης (σκηνοθέτης). Υπεύθυνος Συντονισμού: Ηλιόπουλος Αποστόλης (σκηνοθέτης).

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση