Η ζήτηση για ακίνητα και η αύξηση των ενοικίων ωθούν τους κατασκευαστές να ανεγείρουν συνεχώς νέους γραφειακούς χώρους στο Λονδίνο. Μόνο το εξάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο στη βρετανική πρωτεύουσα άρχισαν να κατασκευάζονται ούτε λίγο ούτε πολύ 51 τέτοια έργα, σύμφωνα με νέα έκθεση της Deloitte. Υπό κατασκευή βρίσκονται σήμερα συνολικά 1,3 εκατ. τετραγωνικά μέτρα γραφείων - 28% περισσότερα σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο εξάμηνο, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.
Περίπου το 42% των χώρων αυτών που βρίσκονται υπό κατασκευή έχει ήδη κλείσει για εκμετάλλευση. Η υψηλή ζήτηση αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης.
Πάντως το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας της χώρας και αυτό αναμένεται να πλήξει τελικά και την αγορά ακινήτων της βρετανικής πρωτεύουσας. Οι ανησυχίες αυτές εστιάζονται στο γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί αναταράξεις καθώς η χώρα οδεύει ολοταχώς προς δημοψήφισμα στο οποίο οι πολίτες της θα αποφασίσουν εάν η Βρετανία θα συνεχίσει ή όχι να αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. © Bloomberg News
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από