Τα φετινά πλέι οφ της Α1 μπάσκετ θα ήταν τα πιο νερόβραστα όλων των εποχών αν δεν υπήρχε το άγριο επεισόδιο του προπονητή της ΑΕΚ Γιούρι Ζντοβτς με τον Αμερικανό Τορίν Γκριν, που στιγμάτισε τον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε στον πάγκο της Ενωσης 6’18» πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με ισχνό προβάδισμα 28-27. Ο σλοβένος τεχνικός, ο οποίος στην Τρίπολη είχε στείλει στα αποδυτήρια τον Ντι Τζέι Κούπερ (αποχώρησε από την ομάδα στα τέλη Ιανουαρίου) και στην Κηφισιά είχε λογομαχήσει με τον Τζέι Κόβαν Μπράουν, απαίτησε από τον Γκριν να σταθεί μπροστά του για να δεχτεί τις παρατηρήσεις του και όταν εκείνος έδειξε να τον αγνοεί, έγινε έξαλλος και χάνοντας την ψυχραιμία του αποπειράθηκε να χειροδικήσει εναντίον του.

Ο αμερικανός γκαρντ αποχώρησε για τα αποδυτήρια και εν συνεχεία έφυγε με ταξί αποτελώντας ουσιαστικά παρελθόν για την Ενωση, ωστόσο μετά το 80-67 και το 2-0 (93-58 στο πρώτο ματς) υπέρ του Ολυμπιακού, αυτή που τραυματίστηκε περισσότερο ήταν η εικόνα της ΑΕΚ, η οποία αύριο στο ΟΑΚΑ (19.00, OΤΕsports4) θα κληθεί να αποδείξει στον ιδιοκτήτη Μάκη Αγγελόπουλο και στους οπαδούς της ότι είναι ομάδα που αξίζει να κοστίζει 4 εκατ. ευρώ και έχει στόχο να σπάσει (κάποια στιγμή) το δίπολο Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού!

«Οποιος αθλητής νομίζει πως ήλθε στην ΑΕΚ για διακοπές και για να βγάλει χρήματα, κάνει λάθος και δεν θα διστάσω ακόμη και να τσαλακώσω την εικόνα μου για να καταλάβουν όσοι θα έρχονται σ’ αυτήν την ομάδα ότι η ΑΕΚ είναι πάνω απ’ όλους» υποστήριξε χθες ο Ζντοβτς «ζητώντας συγγνώμη από τους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά και από τον κόσμο του μπάσκετ για την κίνηση του χεριού μου». Αν δεν καταφέρει, πάντως, να αλλάξει τη νοοτροπία και την οικτρή αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ, η λογική λέει ότι το κλειστό συμβόλαιό του (ώς το 2018) δεν θα αποτελεί εγγύηση για την παραμονή του.

Σήμερα (19.00, NS2), η σειρά Παναθηναϊκός – Αρης (σκορ 2-0, 1ος αγώνας 85-79, 2ος αγώνας 74-60) συνεχίζεται στο Nick Galis Hall, όπου χωρίς τρεις παίκτες (Χάγκινς, Ξανθόπουλος, Ζάρας) ο αποδεκατισμένος Αρης θα επιδιώξει την υπέρβαση και ο Παναθηναϊκός να προκριθεί με sweep στους τελικούς των πλέι οφ.