Κάτι ελαφρύ για να ξεφουσκώσουμε από τις κραιπάλες του Πάσχα. Με ελάχιστα λιπαρά, ειδικά εάν επιλέξουμε στήθος κοτόπουλο, και μόνο σοτάρισμα (όχι τηγάνι), τα κεφτεδάκια κοτόπουλου τρώγονται σαν καραμέλες…

Υλικά

Μισό κιλό κιμά κοτόπουλο

1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)

½ κούπα ψίχουλα (ψωμί του τοστ στο μούλτι)

1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

¼ ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι και ψιλοκομμένες

1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τον κιμά, το αβγό, το σκόρδο, τα ψίχουλα, το βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού, τις ελιές και την παρμεζάνα σε ένα μπολ. Πλάθουμε για 3-4 λεπτά. βάζουμε σε ένα πιάτο αλεύρι. Πλάθουμε τον κιμά και του δίνουμε το γνωστό σχήμα και τον τυλίγουμε με αλεύρι. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο, το σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά τα κεφτεδάκια για να πάρουν χρώμα. Τα μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10 λεπτά.