Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ, μετά από αυτή που είχαν προκειμένου να επανεξετάσουν την κατάσταση στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Κατά τη χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον Ντόναλντ Τουσκ τη δυσαρέσκειά του, τόσο για την επιμονή εκ μέρους του ΔΝΤ σε μέτρα πέραν της συμφωνίας του Ιουλίου 2015, όσο και για την αδυναμία σύγκλησης του Eurogroup.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο Τουσκ, εφόσον η αδυναμία σύγκλησης του Eurogroup επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλησης συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης, προκειμένου να επανεπιβεβαιωθούν τα συμφωνηθέντα και να αποφευχθεί νέος κύκλος αβεβαιότητας για την Ευρωζώνη.

Από τη μεριά του, σύμφωνα με την ενημέρωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο πρόεδρος Τουσκ διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα ότι, εντός της ημέρας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης σύγκλησης του Eurogroup.