Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι, συνοδοιπόροι και πλήθος κόσμου αποχαιρέτισαν το απόγευμα της Πέμπτης από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη τον Γεράσιμο Αρσένη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 85 ετών.

Υπόδειγμα προσωπικού ήθους και πολιτικής συνέπειας, με ιδιαίτερη επιστημονική επάρκεια και έναν ιδιαίτερα σημαντικό άνθρωπο που άφησε το αποτύπωμά του στην πολιτική ιστορία της χώρας, χαρακτήρισε τον Γεράσιμο Αρσένη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας τον τελευταίο χαιρετισμό του κατά την εξόδιο ακολουθία, στην οποία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Είχα την τύχη και τη χαρά να συνομιλώ έως πρόσφατα με τον Γεράσιμο Αρσένη, να τον ακούω και να τον συμβουλεύομαι», αποκάλυψε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως «η διαύγεια της σκέψης του και η καθαρότητα τής προσωπικής του διαδρομής έχουν κερδίσει τον σεβασμό όλων μας».

«Η πολιτική του παρακαταθήκη και η πίστη του σε ένα σοσιαλισμό με βέβαια ριζοσπαστικά κοινωνικά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά αποτελούν μια υποδειγματική συμβολή σε έναν δίκαιο αγώνα που τώρα διεξάγεται. Έναν αγώνα που τελικά θα κερδηθεί», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Το εγκώμιο του Γεράσιμου Αρσένη, σε αναφορά τους στην προσωπική και πολιτική του δράση αλλά και στην παρακαταθήκη που άφησε, έπλεξαν, επίσης, στους επικήδειους λόγους που εκφώνησαν νωρίτερα, ο πρώην νομάρχης Κεφαλονιάς Γεράσιμος Μεταξάς, ο Σωτήρης Μουσούρης, πρώην επίκουρος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου.

Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου, ακαδημαϊκοί, προσωπικότητες του πνεύματος και πλήθος κόσμου που είχε ασφυκτικά γεμίσει τον ναό του Αγίου Διονυσίου για να πει το τελευταίο αντίο στον Κεφαλονίτη πολιτικό.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Φώτης Κουβέλης, ο Μανώλης Γλέζος, ο Σταύρος Δήμας, ο Απόστολος Κακλαμάνης και πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, καθώς και πολλά στελέχη του.

Μετά τη νεκρώσιμη τελετή στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, η σορός του Γεράσιμου Αρσένη τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού που του απέδωσε το άγημα των ενόπλων δυνάμεων, μεταφέρθηκε συνοδευόμενη από τη συντετριμμένη σύζυγο, τα παιδιά τους και τον στενό οικογενειακό τους κύκλο στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου.

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Βουλή των Ελλήνων, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Λουκάς Παπαδήμος, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕE, ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΔΕΘ HELEXPO.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του εκλιπόντος είχε παρακαλέσει όποιον επιθυμεί αντί στεφάνων να καταθέσει δωρεά στον τραπεζικό λογαριασμό Υποτροφιών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη μνήμη του Γεράσιμου Αρσένη.