Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν το Σάββατο και την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη λόγω της λαμπαδηδρομίας που θα γίνει για την Ολυμπιακή Φλόγα στο πλαίσιο των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας.

Ειδικότερα, θα ισχύσουν οι παρακάτω περιορισμοί στη στάση – στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων:

Το Σάββατο, από ώρα 15.00 θα απαγορεύεται η στάθμευση και από ώρα 20.15 δεν θα επιτρέπεται σταδιακά η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων στις εξής οδούς του Δήμου Θεσσαλονίκης:

Δωδεκανήσου, Σαλαμίνος καθ΄όλο το μήκος τους, Κουντουριώτη, Σαλαμίνος μέχρι Ι. Δραγούμη και Λεωφόρο Νίκης καθ’ όλο το μήκος της. Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 21.30.

Την Κυριακή από ώρα 05.00 θα απαγορεύεται η στάθμευση και από ώρα 08.45 δεν θα επιτρέπεται σταδιακά η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων στις παρακάτω οδούς του Δήμου Θεσσαλονίκης:

Λ. Β. Γωεργίου Β΄, από πλατεία Λ. Πύργου μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Στ. Κυριακίδη (ρεύμα προς Αγίου Δημητρίου).

Αγίου Δημητρίου, από Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Κατσιμίδη (ρεύμα προς Κατσιμίδη).

Κατσιμίδη από Αγίου Δημητρίου μέχρι Γρ. Λαμπράκη (ρεύμα προς Κ. Καραμανλή).

ΓΡ. Λαμπράκη, από Κατσιμίδη μέχρι Διαγόρα.

Διαγόρα, από Γρ. Λαμπράκη μέχρι το ύψος του κόμβου Τούμπας της Περιφερειακής Οδού.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 10.15 της ίδιας ημέρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τροχαίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης της λαμπαδηδρομίας, να αποφεύγουν την κίνησή τους κατά μήκος αυτού και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.