Στη Λέσβο φτάνει σήμερα Σάββατο ο Πάπας Φράγκισκος, σε μια ιστορική επίσκεψη στο νησί με στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης στο δράμα των προσφύγων.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, ενώ ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει η επίσκεψη είναι ότι στο νησί βρίσκονται πάνω από 500 δημοσιογράφοι και τεχνικοί από όλο τον κόσμο.

Η άφιξη του Πάπα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης θα γίνει στις 10.20 το πρωί. Τον Ποντίφικα θα υποδεχθούν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – που θα έχει φτάσει από τις 9 στο νησί – αλλά και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που βρίσκονται από χθες στη Λέσβο.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πάπα στον αερολιμένα και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και οι τρεις ιεράρχες μαζί θα αναχωρήσουν για το κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Μόρια.

Στο κέντρο της Μόριας, μετά τους χαιρετισμούς με μετανάστες, τις ομιλίες και την υπογραφή κοινής διακήρυξης, οι τρεις ιεράρχες θα γευματίσουν μαζί με πρόσφυγες.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου ο Πάπας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος θα ρίξουν στη θάλασσα στεφάνια στη μνήμη των προσφύγων που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου.