Αυξάνεται και στην Κρήτη το δρομικό κίνημα όπου 4.500 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή στους αγώνες 5.000 μ. και 10.000 μ. του Run Greece, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Ηράκλειο. Οι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν κλείσει από τους διοργανωτές, λίγες θέσεις ωστόσο που ενδεχομένως υπάρξουν θα δοθούν κατά προτεραιότητα στους Ηρακλειώτες που θα βρεθούν σήμερα από τις 10 το πρωί στο κέντρο εγγραφών στο Παγκρήτιο Στάδιο. Από τον παραπάνω χώρο θα πρέπει να περάσουν όλοι οι δρομείς για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το μπλουζάκι της διοργάνωσης.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι την Κυριακή το πρωί πριν από τους αγώνες δεν θα γίνονται εγγραφές και δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε κανένα δρομέα χωρίς αριθμό.

Λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού συμμετοχών, έχουν προβλεφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των αγωνιζομένων όπως και των πολιτών που θα κατέβουν στους δρόμους του Ηρακλείου, για να εμψυχώσουν με την παρουσία τους και να χειροκροτήσουν τους δρομείς και περιπατητές. Η εκκίνηση των αγώνων θα δοθεί στις 10 το πρωί (για τα 10.000 μ.) από την αρχή της Λεωφόρου Δικαιοσύνης (μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης), ενώ οι δρομείς θα τερματίζουν στην Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή της Λεωφόρου Δημοκρατίας με τις οδούς Πεδιάδος – Αβέρωφ και Ανεμογιάννη. Προσοχή, πολλοί δρόμοι θα είναι κλειστοί από νωρίς το πρωί. Πληροφορίες στο www.run-greece.gr