Τον πρόεδρο της China Cosco Shipping Corporation Limited, Hu Lirong υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα γίνονται ολοένα και πιο στενές, και η μεγάλη αφετηρία θυμίζω υπήρξε το 2005 και ιδίως η αρχική σύμβαση η οποία υπογράφηκε το 2008» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας πως «ολοκληρώνεται μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα και η οποία έχει όχι μόνο τεράστιο οικονομικό ενδιαφέρον αλλά και εξαιρετικό ενδιαφέρον, το οποίο αφορά γενικότερα τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα». Επισήμανε δε ότι «την οικονομική ανάπτυξη την εννοούμε ως αειφόρο ανάπτυξη, και ανάπτυξη που αφορά τον Άνθρωπο, και έχει στο επίκεντρο τον Άνθρωπο».

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η Κίνα, το 2008 έκανε δύο σημαντικές επιλογές για την Ελλάδα, πρώτον διάλεξε την Ελλάδα ως πύλη εισόδου της στην Ευρώπη, «και η δεύτερη και συνακόλουθη επιλογή, είναι ότι διάλεξε τον Πειραιά ως το πρώτο σημείο διέλευσης προς την Ευρώπη ύστερα από την διώρυγα του Σουέζ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Cosco σημείωσε ότι «αυτή η συνάντηση αποδεικνύει την μεγάλη σημασία που αποδίδεται στη σημερινή μας διμερή σχέση, στις φιλικές σχέσεις και φιλίας Κίνας-Ελλάδας, αλλά και τη μεγάλη σημασία που δώσατε στο δικό μας project, το project του ΟΛΠ».