Η Ευρώπη χάθηκε τον Αύγουστο, το Πρωτάθλημα τον Νοέμβριο και το Κύπελλο τον Φεβρουάριο. Τρεις μήνες πριν από το τέλος της σεζόν ο Παναθηναϊκός ξέμεινε από (βασικούς) στόχους. Απομένει η μάχη των πλέι οφ και η αναμέτρηση της 13ης Μαρτίου εναντίον του Ολυμπιακού στο Γ. Καραϊσκάκης για να ξεκαθαρίσει αν θα κλείσει η αγωνιστική περίοδος με αρνητικό πρόσημο (και) στα ντέρμπι. Ηδη το Τριφύλλι μετράει πέντε σερί ματς δίχως νίκη απέναντι σε ΑΕΚ (0-0, 1-0), ΠΑΟΚ (3-1, 2-2) και Ολυμπιακό (0-3 στα χαρτιά) και απειλεί να ισοφαρίσει το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό που κατέγραψε προ 17 ετών, όταν ηττήθηκε σε τέσσερα ντέρμπι και αναδείχθηκε ισόπαλο δύο φορές τη σεζόν 1998-99.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού ωστόσο είναι πολύ βαθύτερο και πολύ πιο σημαντικό από την ισοφάριση μιας αρνητικής επίδοσης. Οι Πράσινοι προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ της νέας τάξης πραγμάτων που έφερε ο ιταλός κόουτς Αντρέα Στραματσόνι, των εννέα μεταγραφών που έγιναν κατά τη χειμερινή περίοδο, του μεσοπρόθεσμου πλάνου για το χτίσιμο μιας καινούργιας ομάδας και του άμεσου αποτελέσματος για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ήδη έχει χαθεί η υπομονή από την εξέδρα, τα μέσα ενημέρωσης και τον περίγυρο του Τριφυλλιού.

Πρώτη φορά έπειτα από τρεισήμισι μήνες ο κόουτς Στραματσόνι βρίσκεται στα σχοινιά, πιεσμένος, σχεδόν απελπισμένος. «Κανείς δεν μου είπε ότι θα κριθώ από τον Μάρτιο» δήλωσε μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ και –δείχνοντας ότι και ο ίδιος βρίσκεται σε απόγνωση –συμπλήρωσε: «Πρέπει να βρούμε κάτι για να αλλάξουμε την παρούσα κατάσταση. Αυτό το κάτι, όμως, δεν το έχουμε βρει ακόμη».

Ανάλογη είναι η απόγνωση και στις τάξεις των διοικούντων την ΠΑΕ καθώς αδυνατούν να βρουν λύσεις στην παρατεταμένη αγωνιστική κρίση που διανύει το Τριφύλλι από το ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Μετά την απομάκρυνση προπονητών, αθλητικών και τεχνικών διευθυντών και παικτών εξετάζουν το ενδεχόμενο της «μεταγραφής» ενός γενικού αρχηγού, που θα αφυπνίσει τα αποδυτήρια της ομάδας προκαλώντας ηλεκτροσόκ!