Eνα ακόμα μεγάλο ντiλ, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης μεγάλων κόκκινων επιχειρηματικών δανείων που επιχειρούν οι τράπεζες, έκλεισε την Παρασκευή.

Πρόκειται για την εταιρεία Π. Γ. ΝΙΚΑΣ, η οποία περνά στο επενδυτικό σχήμα που αποτελείται κατά 50% από εταιρεία του ομίλου Chipita και κατά 50% από την εταιρεία «Impala Invest B.V.» του ομίλου Βιντζηλαίου, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη με τις δύο μεγαλύτερες δανείστριες τράπεζες της ΝΙΚΑΣ την «Alpha Bank» και την «Eurobank».

Η συμφωνία ανάμεσα στις τράπεζες και το επενδυτικό σχήμα αφορά στην ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής της εταιρείας μέσω συμμετοχής στο μετοχικό της κεφάλαιο και στην παράλληλη αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων καθώς και των θυγατρικών της.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές η εταιρεία ΝΙΚΑΣ, τα βασικότερα μέτρα εταιρικής και δανειακής αναδιάρθρωσης που θα γίνουν είναι:

-Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΝΙΚΑΣ που θα λάβει χώρα υπέρ των παλαιών μετόχων ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ. Μάλιστα νομικό πρόσωπο που θα συστήσουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές προτίθεται να καλύψει μέχρι και το συνολικό ποσό της εν λόγω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΝΙΚΑΣ, κατά περίπου 20 εκατ. ευρώ με ίδια κεφάλαια και κατά περίπου 10 εκατ. ευρώ με δανεισμό που θα λάβει,

-Η απομείωση του δανεισμού της εταιρείας σε συνδυασμό με διακανονισμό και ρύθμιση του υπολοίπου των υποχρεώσεών της ώστε ο δανεισμός μετά την περάτωση της εν λόγω αναδιάρθρωσης να ανέρχεται σε περίπου 29 εκατ. ευρώ.

Μέρος της απομείωσης θα προέλθει από τη μεταβίβαση προς τις πιστώτριες τράπεζες του ενυπόθηκου ήδη ακινήτου της ΝΙΚΑΣ στον Αγιο Στέφανο το οποίο στην συνέχεια η ΝΙΚΑΣ θα μισθώσει για τις ανάγκες της.

Η υλοποίηση της συμφωνίας τελεί υπό αιρέσεις, μεταξύ των οποίων η επίτευξη συμφωνίας με λοιπούς πιστωτές τηςεταιρείας, η υπογραφή τελικής συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών και η έγκριση της συναλλαγής από όλες τις αρμόδιες αρχές.