Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές μετά την σύλληψη δύο υπόπτων για Τζιχάντ στην Αλεξανδρούπολη, με τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή.

Οι δύο άνδρες, με Σουηδικά διαβατήρια, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους μαχαίρια στρατιωτικού τύπου και στολές παραλλαγής, κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Έχουν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα οδηγηθούν την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άντρες έφτασαν στη χώρα μας αεροπορικώς ενώ συνέχισαν το ταξίδι τους οδικώς, από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έως την Αλεξανδρούπολη. Επόμενος σταθμός τους – όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές – θα ήταν η Τουρκία με τελικό προορισμό τη Συρία.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο ένας εξ αυτών – 30χρονος βοσνιακής καταγωγής – είχε συλληφθεί το 2005 με την κατηγορία ότι ετοίμαζε χτύπημα κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Βοσνία και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών.

Στην κατοχή του τότε, είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων εκρηκτικές ύλες, ζώνη με εκρηκτικά αλλά και ένα βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν ο ίδιος με μάσκα να απειλεί με τρομοκρατικά χτυπήματα σε Λευκό Οίκο και Καπιτώλιο.