O πρωτοπόρος των SUV, το Toyota Rav4 δείχνει πιο ώριμο από ποτέ και εισέρχεται στην κατηγορία των υβριδικών μοντέλων, χάρη στην ανανεωμένη έκδοση της τέταρτης γενιάς.

Το φρεσκαρισμένο RAV4 έχει πιο έντονη μάσκα, νέα φώτα, επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, αλλά και νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας . Στο σαλόνι του, που παραμένει άνετο και ποιοτικό για πέντε επιβάτες έχει πλειάδα νέων συστημάτων, αλλά και έναν σύγχρονο πίνακα οργάνων που περιλαμβάνει και το νέο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων Toyota Touch2.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η νέα υβριδική έκδοση.

Το υβριδικό σύστημα Hybrid Synergy Drive αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα κάτω από το καπό, κι έναν ακόμα ηλεκτροκινητήρα στο πίσω άξονα. Η HSD υβριδική έκδοση διαθέτει προσφέρει συνδυαστική ισχύ 197 ίππους. Χάρη στην ύπαρξη των δύο ηλεκτροκινητήρων το νέο μοντέλο προσφέρει τετρακίνηση που η Toyota ονομάζει AWD-i (το «i» από το intelligent, δηλαδή «έξυπνη»).

Επίσης, για τους εραστές της βενζίνης, υπάρχει η βενζινοκίνητη έκδοση με τον 2.0 Valvematic που αποδίδει 151 ίππους ενώ ο πιο οικονομικός ντίζελ είναι ο 2.0 D4-D των 143 ίππων.

Η τιμή για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις ξεκινά από τα 24.871 ευρώ, για τις πετρελαιοκίνητες από τα 25.363 ευρώ και για την υβριδική από τα 33.770 ευρώ.