Διάταξη με την οποία θα παρατείνεται, για ένα έτος ακόμη, το δικαίωμα της παροχής πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους με οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, θα φέρει σύντομα το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Λαζαρίδη, για τις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών.

Ο υφυπουργός Εργασίας πρόσθεσε, επίσης, ότι θα ληφθεί μέριμνα και για το σύνολο των ανασφάλιστων με την εφαρμογή άλλων διατάξεων οι οποίες ήδη ισχύουν, ενώ αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό σύστημα, είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να αντιμετωπισθούν δυσλειτουργίες του συστήματος με μεγαλύτερη την εισπραξιμότητα ενώ εκτίμησε στα 6 δισ ευρώ τη «μαύρη τρύπα» από την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Συνεχίζοντας ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για ανορθολογισμό στη διαμόρφωση των εισφορών των δικηγόρων των γιατρών και των μηχανικών και σημείωσε την ανάγκη για την εκλογίκευση του συστήματος.

«Δεν μπορεί» είπε «να καταβάλουν την ίδια εισφορά επαγγελματίες με ετήσια έσοδα 5.000 ευρώ και με εκείνους που δηλώνουν έσοδα 500.000 ευρώ».

Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε τέλος στην επίθεση που δέχθηκε το δικηγορικό γραφείο της συζύγου του από «αγνώστους κουκουλοφόρους» και απηύθυνε έκκληση για συνεργασία ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα.