Το ελληνικό πόλο κάνει πάλι το θαύμα του. Το θωρηκτό της Εθνικής Ανδρών βύθισε την Ισπανία (6-2) και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βελιγράδι, όπου αύριο το βράδυ θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Σερβία (15-5 τη Ρωσία στον άλλο προημιτελικό).

Η ελληνική ομάδα με όπλο την πολύ καλή άμυνα και εξαιρετικό τον τερματοφύλακα Κωνσταντίνο Φλέγκα μπλοκάρισε τους Ισπανούς, που είχαν 1/11 στον παίκτη παραπάνω! Παράλληλα, επιθετικά, βρίσκοντας λύσεις από την περιφέρεια, αλλά και στον παίκτη παραπάνω (στα κρίσιμα σημεία), εκμεταλλεύθηκε κάθε κενό στην ισπανική άμυνα και έφτασε δίκαια στην πρόκριση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ισπανοί έμειναν, παρά 33 δευτερόλεπτα, δύο οκτάλεπτα χωρίς γκολ! Η Εθνική προηγήθηκε 3-0 και 5-1 και ποτέ δεν επέτρεψε στους Ισπανούς να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά της.

Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της που η Εθνική Ανδρών προκρίνεται στην τετράδα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η πρώτη ήταν το 1999 στη Φλωρεντία, όταν με προπονητή τον Κούλη Ιωσηφίδη είχε ηττηθεί στον ημιτελικό από την Κροατία και στον μικρό τελικό από την Ιταλία.

Η εθνική ομάδα του Θόδωρου Βλάχου έδειξε ότι το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζάν δεν ήταν τυχαίο, αλλά η αρχή για περισσότερες διακρίσεις. Τρία γκολ για την ελληνική ομάδα πέτυχε ο Γιάννης Φουντούλης και από ένα οι Μυλωνάκης, Μουρίκης, Βλαχόπουλος. Και τα δύο γκολ της ισπανικής ομάδας πέτυχε ο Μπλάι Μάγιαρακ, ο αριστερόχειρας περιφερειακός του Ολυμπιακού.

Η Εθνική Γυναικών ηττήθηκε 11-10 από την Ολλανδία στο τελευταίο ματς της πρώτης φάσης. Η ελληνική ομάδα είναι τέταρτη στον όμιλό της και αύριο το μεσημέρι θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό μία από τις Ισπανία, Ιταλία. Η Εθνική προηγήθηκε 10-7 στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά η Ολλανδία με σερί 4-0 στο τελευταίο οκτάλεπτο πήρε τη νίκη. Τα γκολ πέτυχαν οι Αβραμίδου 3, Μανωλιουδάκη, Ρουμπέση, Ε. Πλευρίτου από 2, Ασημάκη.