Μέτρα για την καλύτερη διαβίωση των προσφύγων στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου ( πρώην 6ο Σύνταγμα Πεζικού), ελήφθησαν με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ύστερα από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες για τις συνθήκες διαμονής στο στρατόπεδο.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, με εντολή του κ. Τόσκα και μέριμνα του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, διατέθηκαν στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου 200 υπνόσακοι και 500 κουβέρτες για την κάλυψη των αναγκών.

Επιπροσθέτως, μετά από συνεννόηση με το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), επίκειται ο ορισμός κλιμακίου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού το οποίο θα επισκέπτεται το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα, με τη συνδρομή του στρατού, ολοκληρώθηκε η μεταφορά 95 προκατασκευασμένων οικίσκων και η τοποθέτησή τους στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΒΙΑΛ στο Χαλκιό της Χίου, όπου μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει το Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης (hot spot) στο νησί.