H Mercedes παρουσίασε τη νέα SLC, ένα μοντέλο που θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της SLK. To νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί επισήμως στο Ντιτρόιτ τον επόμενο μήνα.

Ουσιαστικά είναι η SLK, που μετονομάστηκε σε SLC. Έχει νέα μάσκα, καινούργιο εμπρός προφυλακτήρα και ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED. Βελτιωμένη είναι και η οροφή, που αναδιπλώνεται ηλεκτρικά είναι μεταλλική και ο οδηγός μπορεί να την ανοιγοκλείσει ακόμη και όταν το όχημα κινείται με ταχύτητες έως 40χλμ/ώρα.

Προς το παρόν, γνωρίζουμε ότι το νέο μοντέλο θα προσφέρεται με δύο κινητήρες – τουλάχιστον για την αγορά των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η SLC 300, θα φέρει ένα υπερτροφοδοτούμενο 2.0λίτρων, τετρακύλινδρο κινητήρα, που αποδίδει 241 ίππους και 369 Nm ροπής. Ο κινητήρας είναι συνδεδεμένος με ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων, που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 5,7 δευτερόλεπτα και να έχει τελική ταχύτητα 209 χλμ/ώρα.

Για τους πιο γρήγορους, θα υπάρχει και η SLC 43 AMG, που θα εφοδιάζεται με ένα twin-turbo, 3.0-λίτρων, V6 κινητήρα που αποδίδει 362 ίππους . Επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250χλμ./ώρα.