Στο αρχείο έθεσε ο εισαγγελέας τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά από τη διενέργεια έρευνας με αφορμή καταγγελίες σχετικά με παραβίαση εκλογικής νομοθεσίας τις παραμονές του δημοψηφίσματος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εκτίμησε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση εκ μέρους της Δικαιοσύνης θα συνιστούσε παραβίαση συγκεκριμένων συνταγματικών διατάξεων που προστατεύουν την ελευθερία του Τύπου , ενώ θα συνιστούσε και παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Έτσι, ο φάκελος αποστέλλεται, όπως προβλέπει η δικονομία, στην Εισαγγελία Εφετών για να εγκριθεί η αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο που τηλεοπτικοί σταθμοί χειρίστηκαν το θέμα του δημοψηφίσματος.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε, ως όφειλε, προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία στο σκέλος των δημοσκοπήσεων και αν υπήρξε απόπειρα νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος εκ μέρους τηλεοπτικών σταθμών.