Η Nissan, εκτός από κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία με αξιοζήλευτες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι και μια από τις μεγαλύτερες προμηθεύτριες καμερών στην Ευρώπη.

Και αυτό αποδεικνύουν και οι αριθμοί! Η ιαπωνική φίρμα κατάφερε να εγκαταστήσει πάνω από δύο εκατομμύρια κάμερες στην γκάμα των μοντέλων της σε λιγότερο από δύο χρόνια. Αυτό, την κατατάσσει ανάμεσα στους μεγαλύτερους κατασκευαστές καμερών στην Υφήλιο και φυσικά οι αντίπαλοι της έχουν χάσει τον ύπνο τους!

Η μεγαλύτερη γκάμα καμερών έχει τοποθετηθεί στην επιτυχημένη τριάδα των Crossover της Nissan: το Qashqai, Juke και X-Trail, αντιπροσωπεύουν πάνω από 1,9 εκατομμύρια πωλήσεις καμερών, καθώς στις κορυφαίες τους εκδόσεις το καθένα από αυτά διαθέτει τέσσερις ευρυγωνικές κάμερες, ως μέρος του εξοπλισμού του συστήματος Around View Monitor (AVM).

Επίσης, τα Qashqai και X-Trail, διαθέτουν (ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού) μια πρόσθετη κάμερα τοποθετημένη στο εμπρός παρμπρίζ που χρησιμοποιείται για ένα εύρος λειτουργιών υψηλής τεχνολογίας , όπως η αναγνώριση των οδικών σημάτων και η αυτόματη ρύθμιση της δέσμης των φώτων.

Τα συστήματα καμερών που είναι τοποθετημένα στα Qashqai και τα X-Trail παρέχουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα για έξυπνη” στάθμευση, μαζί με ένα πακέτο λειτουργιών που απαρτίζουν τo Safety Shield (Ασπίδα Ασφάλειας), όπως το Blind Spot Warning και το Moving Object Detection.

Η Nissan προβλέπει ότι η ζήτηση για τις κάμερες στα μοντέλα της θα φτάσει τις 10 εκατομμύρια μονάδες, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια !