Το Mini Cabrio αναβαθμίστηκε σε εμφάνιση, εξοπλισμό, άνεση και συνεχίζει να προσφέρει μια πλούσια γκάμα κινητήρων, ανάλογα με τις «ορέξεις» του εκάστοτε υποψήφιου ιδιοκτήτη. Το νέο μοντέλο παραμένει ένα σπορ μοντελάκι με πιο έντονες επιφάνειες, ενώ στο εμπρός τμήμα ξεχωρίζουν οι στρογγυλοί προβολείς και πίσω τα φώτα με χρωμιωμένα πλαίσια.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τη φίρμα, η υψηλής ποιότητας υφασμάτινη, μαλακή οροφή με πλήρως αυτόματο μηχανισμό ανοίγματος και κλεισίματος και λειτουργία συρόμενης οροφής. Επίσης διατίθεται MINI Yours soft top με μοναδικό γραφικό με την Αγγλική Σημαία. Το άνοιγμα της οροφής πραγματοποιείται μέσα σε 18 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να γίνει και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με ταχύτητες έως 30 χλμ/ώρα. Σε διαστάσεις, το νέο Μini Cabrio έχει αυξημένες διαστάσεις συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο και είναι κατά 98 χιλιοστά μακρύτερο.

Στο εσωτερικό του έχει χώρο για τέσσερις επιβάτες. Τα εμπρός καθίσματα είναι νέα, πιο άνετα ενώ ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι αυξημένος κατά περίπου 25% στα 215 λίτρα με κλειστή την οροφή και 160 λίτρα με ανοιχτή. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει διαιρούμενη / αναδιπλούμενη πλάτη πίσω καθισμάτων, διευρυμένο άνοιγμα για τη μεταφορά φορτίων και λειτουργία Easy Load.

Το ανσάρισμα του νέου Mini Cabrio θα γίνει με τρεις εκδόσεις κινητήρων (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6.0 – 8 λίτρα/100χλμ, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 139 – 100 γρ/χλμ), με τα νέα γενιά κινητήρων με Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo. Όπως για παράδειγμα ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας με 136 ίππους αλλά και ο 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας με 192 ίππους. Τα ντίζελ είναι και αυτά τρικύλινδρα από 116 ίππους. Το κιβώτιο είναι τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ή στάνταρ 6τάχυτο Steptronic προαιρετικό ή 6τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic με χειριστήρια αλλαγών σχέσεων.

Στον έξτρα εξοπλισμό το αυτοκίνητο μπορεί να εξοπλιστεί με: διζωνικό αυτόματο σύστημα κλιματισμού με Cabrio mode, θερμαινόμενα καθίσματα, νέο ανεμοθραύστη με μειωμένο βάρος και απλούστερη τοποθέτηση, αισθητήρας βροχής με αυτόματο έλεγχο φώτων πορείας, σύστημα πλοήγησης MINI και πακέτο εξοπλισμού Wired με σύστημα πλοήγησης υποδομή σύνδεσης κινητού τηλεφώνου μέσω Bluetooth κ.α.

Τέλος υπάρχει και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας MINI Connected.