Τον φάκελο του ντέρμπι της ντροπής περιμένει ο Σταύρος Κοντονής για να επιληφθεί της υπόθεσης σύμφωνα με τα περιθώρια που του δίνει ο νέος νόμος. Ο υφυπουργός Αθλητισμού θα μελετήσει τις εκθέσεις της Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, θα λάβει υπόψη την άποψη του εισαγγελέα με τον οποίο μάλιστα είχε ανοιχτή γραμμή το Σάββατο κατά τη διάρκεια όσων συνέβαιναν στη Λεωφόρο και στη συνέχεια θα λάβει τις αποφάσεις του.
Το πρώτο που αναμένεται να πράξει ο Σταύρος Κοντονής είναι να καλέσει σε απολογία την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ακολούθως να επιβάλει διοικητικά πρόστιμα, όπως έχει προβλέψει στον αθλητικό νόμο που πέρασε ο ίδιος από τη Βουλή.

Εκείνο που σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» μπορεί κάνει επιπροσθέτως ο υφυπουργός είναι να διατάξει το κλείσιμο των Θυρών 13 και 14 του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Είναι ποινή που συνηθίζει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να επιβάλλει στις ομάδες και αποφεύγεται η τιμωρία όσων έχουν πληρώσει εισιτήρια διαρκείας ή επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους.

Από την Αστυνομία έχει γίνει ταυτοποίηση των 18 συλληφθέντων, οι οποίοι θα παρουσιαστούν σήμερα στον ανακριτή και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για κακουργήματα. Δύο εκ των συλληφθέντων θα οδηγηθούν σε ανακριτή ανηλίκων.

Το θετικό για το υπουργείο Αθλητισμού είναι πως ενημερώθηκε αρμοδίως από τη διοίκηση της Αστυνομίας για την ύπαρξη υλικού από τις κάμερες εποπτείας. Για όλους αυτούς και για εκείνους που εντοπίστηκαν ότι πέταξαν τις φωτοβολίδες θα γίνουν νέες συλλήψεις! «Ελπίζω κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης οι συλληφθέντες να μιλήσουν και να αποκαλύψουν τα κυκλώματα που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ο Σταύρος Κοντονής σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Αθλητισμού, ενώ απαντά και στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: «Οσοι, τέλος, δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους, προσπαθώντας να τις μεταθέσουν σε άλλους, πυροδοτώντας μάλιστα ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις, να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει την κοινωνική ειρήνη με αποφασιστικότητα».

Εξελίξεις δεν αναμένονται σήμερα καθώς ο Κοντονής θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για συμμετάσχει στη Σύνοδο των υπουργών Αθλητισμού της Ευρώπης.