Τραγανές και αφράτες, με έντονο άρωμα και γεύση, απλώς δεν μπορείς να σταματήσεις να τις τρως. Καλύτερα να φτιάξετε διπλή δόση… Η συνταγή για τέλειες κροκέτες με κοπανιστή Άνδρου είναι από το βιβλίο «Η Κοπανιστή. Το χθες, το αύριο και 43 συνταγές» του Δημήτρη Ρουσουνέλου και έμπνευση και εκτέλεση των σεφ Δημήτρη Γιγίνη και Δημήτρη Παντελεάκη από το εστιατόριο «Sea Satin Nino» στο Κόρθι της Άνδρου.

Υλικά

240 γρ. κοπανιστή Άνδρου

2 αβγά

80 γρ αποξηραμένη ψίχα ψωμιού περασμένη από τρίφτη (γαλέτα)

60 γρ. αλεύρι

Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Χωρίζουμε την κοπανιστή σε έξι κομμάτια των 40 γραμμαρίων και πλάθουμε μικρές μπάλες. Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και τα χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια παίρνουμε τις μπάλες του τυριού και τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τη γαλέτα. Εναλλακτικά αντί για γαλέτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε panko bread (γιαπωνέζικο τρίμμα ψωμιού).

Ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο μέχρι να κάψει, ρίχνουμε τις κροκέτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Προαιρετικά μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με κάποια μαρμελάδα και κατά προτίμηση με βάση το τζίντζερ ή τη ντομάτα.

Το βιβλίου του Δημήτρη Ρουσουνέλου μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε ηλεκτρονικά με email στο rousounelosd@gmail.com, είτε από τις Εκδόσεις Scala Gallery στο τηλέφωνο 6944.393-323.