Εφυγε ήρεμος στον ύπνο του ο Ντάνιελ Φλίτγουντ από το Τέξας. Στα 32 του χρόνια. Χτυπημένος από καρκίνο. Λάτρης των επικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας Star Wars από παιδί, ο Ντάνιελ συγκίνησε με την τελευταία του επιθυμία: Να προλάβει να δει την τελευταία ταινία Ο Πόλεμος των Αστρων: Το Ξύπνημα της Δύναμης. Η ευχή έγινε πραγματικότητα λίγες ημέρες πριν.

Την Τρίτη, η γυναίκα του Ασλεϊ γνωστοποίησε μέσω κοινωνικών δικτύων πως ο Ντάνιελ πλέον «βρίσκεται με τον Θεό και τη δύναμη».

«Ο Ντάνιελ έδωσε μία εκπληκτική μάχη έως το τέλος. Τώρα βρίσκεται με τον Θεό και τη δύναμη. Κατέληξε ήρεμα στον ύπνο του. Θα είναι πάντα το είδωλο και ο ήρωάς μου» γράφει η Ασλεϊ Φλίτγουντ δίπλα στην τελευταία selfie που τράβηξε μαζί του πριν φύγει από τη ζωή.

Ο Ντάνιελ Φλίτγουντ διαγνώστηκε με καρκίνο τελικού σταδίου φέτος τον Ιούλιο. Οι γιατροί του έδωσαν μόλις δύο μήνες ζωής.

Καθώς καταλάβαινε πως δεν θα ζήσει για να δει την τελευταία ταινία Το Ξύπνημα της Δύναμης, που κάνει πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου, ο Ντάνιελ ανάρτησε βίντεο στο Youtube με το οποίο μίλησε για την αγάπη του για τις ταινίες.

Στο Διαδίκτυο διοργανώθηκε μεγάλη εκστρατεία με αίτημα προς τον σκηνοθέτη ζ. Τζ. Ειμπραμς να δείξει στον Ντάνιελ την ταινία. Ο ηθοποιός Μαρκ Χάμιλ, ο θρυλικός πρωταγωνιστής Λουκ Σκαϊγουόκερ, έστειλε μηνύματα μέσω Twitter ζητώντας από όλους να βοηθήσουν για «Να φέρουμε τη Δύναμη στον Ντάνιελ».

Η ευχή έγινε πραγματικότητα λίγες ημέρες πριν για τον Ντάνιελ, ο οποίος είδε στο σπίτι του την αμοντάριστη εκδοχή του Star Wars: Το Ξύπνημα της Δύναμης.

Την ημέρα της προβολής, η Ασλεϊ έγραφε στο Facebook: «Προς όλους τους υπέροχους υποστηρικτές μας, φίλους, οικογένεια και φοβερούς αγνώστους: Το τελευταίο όνειρο του Ντάνιελ έγινε πραγματικότητα!».