Θυμάστε που ο Πρόεδρος της Βουλής είχε υποσχεθεί –κατόπιν συνεννοήσεως με τον Αλέξη Τσίπρα –ότι η Ωρα του Πρωθυπουργού θα συνεχιστεί και στη νέα Βουλή με απαντήσεις όχι μόνο σε πολιτικούς αρχηγούς αλλά και σε βουλευτές;

Ε, η υπόσχεση γίνεται πράξη σήμερα στις 10 το πρωί. Ο Τσίπρας θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, σχετικά με την προσφυγική – μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

Υπενθυμίζω ότι η προηγούμενη –και πρώτη –φορά που ο Πρωθυπουργός απάντησε σε βουλευτή ήταν στην προηγούμενη κοινοβουλευτική σύνοδο και σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου.

Τα επείγοντα του Σαββάτου

Με τις διαδικασίες του επείγοντος και του κατεπείγοντος συνεχίζουν να κατατίθενται τα νομοσχέδια στη Βουλή. Ο λόγος για τα σχέδια νόμου που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την υλοποίηση των εναπομεινάντων προαπαιτούμενων μέτρων.

Το πρώτο λοιπόν θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε σήμερα να εισαχθεί στις αρμόδιες Επιτροπές και αύριο, Σάββατο, να ψηφιστεί από την Ολομέλεια. Το δεύτερο νομοσχέδιο θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος, με στόχο εισαχθεί στις αρμόδιες Επιτροπές σήμερα και αύριο και τη Δευτέρα να προχωρήσει στην Ολομέλεια.