Εκπαίδευση δεν είναι μόνο το πρόγραμμα του σχολείου και το σχολικό ωράριο. Αυτό έδειξε η πρόσφατη δράση του 10ου Γυμνασίου Πειραιά: Οι μαθητές πρόσφεραν τρόφιμα στους άπορους και αστέγους του Δήμου.
Τα τρόφιμα που συγκέντρωσαν οι μαθητές παραδόθηκαν από ομάδα παιδιών (επιλέχθηκαν με κλήρωση), τη διευθύντρια του σχολείου Ελένη Κονιδάρη και την αναπληρώτρια διευθύντρια Ευτυχία Αποστολάκη στην πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟΔΕΠ) Κορίνα Λαουλάκου. Μάλιστα, όπως τονίζει η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της, σ' αυτή την κίνηση αλληλεγγύης συμμετείχαν και «μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα».
Η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ τόνισε πως «σε αυτή την προσφορά αγάπης δεν μετράει η ποσότητα των αγαθών αλλά το ενδιαφέρον στο διπλανό μας που μετουσιώνεται σε πράξεις κοινωνικής αλληλεγύης». Από την πλευρά της διευθύντρια του Γυμνασίου σημείωσε: «Είμαστε ένα σχολείο, σε μια γειτονιά, όπου ο κόσμος περνά δύσκολα. Για το λόγο αυτό, καθηγητές και μαθητές είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οι μαθητές μας, συμμετείχαν ενεργά και μας συγκίνησαν ιδιαίτερα παιδιά που έφεραν τρόφιμα, για τα οποία γνωρίζουμε πως οι οικογένειές τους έχουν μεγάλη οικονομική δυσχέρεια».

«Πόλη μου» κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebook Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instanea για καθημερινή και άμεση ενημέρωση 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από