Θα έχουμε μάχη;

Μόνο σύνηθες δεν μπορεί να θεωρηθεί μια ομάδα να δίνει όλα τα ντέρμπι ενός γύρου στο γήπεδό της. Συμβαίνει αυτό τη φετινή σεζόν με τον ΠΑΟΚ, καθώς μετά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε να ειπωθεί πως ο ΠΑΟΚ είναι το μέτρο για το εγχώριο πρωτάθλημα, με την έννοια ότι βλέπουμε τι αποτελέσματα φέρνουν απέναντί του οι λοιποί διεκδικητές και κρίνουμε. Η ΑΕΚ ηττήθηκε χωρίς να πιάσει καλή απόδοση, ενώ ο Ολυμπιακός από την αρχή εξασφάλισε νίκη και βαθμούς. Τι θα κάνει ο ΠΑΟ; Ισως είναι ένα γερό τεστ για τον Αναστασίου και τους ποδοσφαιριστές του. Με θετικό αποτέλεσμα μπορεί να συνεχίσουν να μοιάζουν με ενοχλητική μύγα στον σβέρκο του Ολυμπιακού. Και κυρίως θα δείξουν στο ευρύ κοινό πως όντως εννοούν αυτό το «στόχος είναι ο τίτλος» που υποστηρίζουν αρκετές φορές. Οπως και να ‘χει, το ματς της Τούμπας φαίνεται κρίσιμο από κάθε άποψη.

Το μυστήριο με τον Σαλίνο

Σε παίκτη από τους καλύτερους για αυτή τη σεζόν για τον Ολυμπιακό εξελίσσεται ο Σαλίνο. Για την ακρίβεια, ο ακραίος μπακ μοιάζει με άσο-κλειδί, καθόσον μπορεί να υπηρετήσει κάθε σύστημα και επίσης βοηθά ακόμη και στη γραμμή των μέσων. Τι θα γίνει, όμως, με το συμβόλαιο που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Χθες, η εταιρεία που τον εκπροσωπεί έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

«Ο Λεάντρο είναι χαρούμενος στην Ελλάδα. Λατρεύει τους οπαδούς του Ολυμπιακού και εμπιστεύεται τη διοίκηση της ομάδας. Εχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν και θέλει πολύ να ανανεώσει. Εχουμε ήδη δεχτεί προτάσεις από Πορτογαλία, Γαλλία και Τουρκία, όμως όλα θα εξαρτηθούν από τον Ολυμπιακό. Παρότι δεν παίζει βασικός σε όλα τα παιχνίδια, θέλει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, αλλά δεν επιθυμεί να φτάσει η σεζόν στο τέλος της για να λυθεί το θέμα». Ο Σαλίνο, συνεπώς, επιθυμεί να μείνει στον Πειραιά και οι εκπρόσωποί του ήδη σηκώνουν το ζήτημα. Είναι έτσι; Ή μήπως όχι; Γιατί ορισμένοι έκαναν μια μικρή έρευνα και διαπίστωσαν ότι από πουθενά δεν προκύπτει πως οι ατζέντηδές του πήραν θέση. Λέτε να έχουμε κάτι από γνωστά παιχνίδια μάνατζερ;

Οι εξελίξεις στο βόλεϊ

Μαδούσαν τη μαργαρίτα επί μακρόν όσοι εμπλέκονται με το πρωτάθλημα βόλεϊ. Τελικά αποφάσισαν αναβολή, αφού τα προβλήματα ήταν αξεπέραστα. Οι διαιτητές εμμένουν στις κινητοποιήσεις και την αποχή, ζητώντας να μη μειωθούν άλλο οι αποδοχές και βέβαια να τακτοποιηθούν οι οφειλές από το παρελθόν. Το να διεξάγονταν αγώνες με επόπτες, δεν το θεωρούμε σοβαρή κίνηση. Τι έλεγαν για όλα αυτά οι ομάδες; Με εξαίρεση, ίσως, Παναχαϊκή και Εθνικό Αλεξανδρούπουλης, ήθελαν αναβολή. Ωστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

ΑΕΚ

Παρά τις υψηλές βλέψεις, δεν έχει αρχίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το μπάσκετ που αποδίδει δεν αρέσει. Η διοίκηση έκρινε πως απαιτείται ενίσχυση στο τεχνικό τιμ και προσέλαβε ως συνεργάτη τον Μανωλόπουλο, που μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Η βελτίωση πρέπει να είναι άμεση και αυτό το γνωρίζει καλά ο Σάκοτα. Εκεί είναι το βάρος και η ευθύνη.