Τι θα σκεφτόσασταν εάν μαθαίνατε πως ένας αθλητής είχε σε αγώνα της ομάδας του μία διαιτητή, η οποία τυγχάνει να είναι η σύντροφος του; Το πιθανότερο ίσως, ότι οι δυο τους «έστησαν» μεταξύ τους το αποτέλεσμα για να κερδίσουν χρήματα από το στοίχημα! Στην προκειμένη περίπτωση, πάντως, δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αφού ο λόγος που το ζευγάρι έγινε θέμα στα ΜΜΕ ανά τον κόσμο, είναι ότι ο μπασκετμπολίστας έκανε πρόταση γάμου στη φίλη του και εκείνη δέχτηκε λίγο πριν από το τζάμπολ.

Η ιστορία διαδραματίστηκε σε τοπική κατηγορία της Ισπανίας. Ο Πάμπλο Σεράνο, αθλητής της Σολάνα, η οποία αγωνιζόταν με την Μιγκελτούρα (νίκησαν οι γηπεδούχοι 64-53), πήρε το μικρόφωνο κατά την ανακοίνωση των 12άδων, στάθηκε στο κέντρο του γηπέδου και αφού άρχισε να παίζει το γαμήλιο εμβατήριο από τα μεγάφωνα του γηπέδου, γονάτισε μπροστά στη σαστισμένη διαιτητή!

Η Μάικα Κρέσπο, όπως ονομάζεται η μέλλουσα σύζυγος, αφού ξεπέρασε το σοκ και πιθανότατα είπε στον θαρραλέο μπασκετμπολίστα «θα τα πούμε σπίτι», αποδέχτηκε την πρόταση και το δαχτυλίδι, δίνοντας του και το φιλί επισφραγίζοντας το «ναι» στην πρόταση γάμου.

Τώρα εάν στη συνέχεια σφύριξε καμιά τεχνική ποινή στον σύζυγο δεν το μάθαμε, αλλά στο εξής σε όποιον αγώνα τον πετυχαίνει καλά θα κάνει να προσέχει ο Πάμπλο, ο οποίος μάλιστα δήλωσε στο «Kia en Zona»: «Σκέφτηκα ότι θα ήταν ένας καλός τρόπος να της ζητήσω να με παντρευτεί και το έκανα πράξη».