Το όνομά τους είναι Sciron (Σκίρων), δηλαδή η αρχαιοελληνική ονομασία του βορειοδυτικού ανέμου. Με αυτή την επιλογή θέλουν να συνδυάσουν την έννοια της αεροδυναμικής με το ελληνικό στοιχείο.

Πρόκειται για την ομάδα του Τοσιτσείου – Αρσακείου Σχολείου Εκάλης που συμμετέχει στο διαγωνισμό «F1 in Schools». Κινητήρια δύναμη γι’ αυτή τη συμμετοχή υπήρξε, όπως λένε και τα μέλη της ομάδας, η κοινή αγάπη για τον «κόσμο» της F1.

Σημειώνεται ότι το «F1 in Schools» είναι ένας διαθεματικός διαγωνισμός, στo πλαίσιo του οποίου μαθητές ηλικίας από 9 έως 19 ετών, χρησιμοποιούν λογισμικό CAD/CAM και συνεργάζονται μεταξύ τους προκειμένου να σχεδιάσουν, να αναλύσουν, να κατασκευάσουν, να ελέγξουν και στη συνέχεια να συναγωνιστούν με μικρά μοντέλα F1 αυτοκινήτων από ξύλο balsa (ωθούμενα από φυσίγγια πεπιεσμένου αέρα).

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από το 2012 και έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μαθητών, λόγω της γοητείας από το δημοφιλές σπορ της F1. Μάλιστα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι ομάδες αξιολογούνται σε 5 βασικούς τομείς: Αγώνες ταχύτητας των αυτοκινήτων, προφορική παρουσίαση, φάκελο πρότασης της ομάδας, εμφάνιση και εκθεσιακό περίπτερο καθώς και ιστοσελίδα και χρήση των social media. Ήδη, οι εγγραφές για τον πανελλήνιο διαγωνισμό 2015 – 2016 έχουν ξεκινήσει.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση