Το αήττητο που έχει εκτός έδρας διατήρησε η Ξάνθη, η οποία απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 στην Τρίπολη από τον Αστέρα, για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι, που τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τορμλένα στο 55′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, προηγήθηκαν στο 37′ με τον Σκουρτάι, αλλά στο 68΄ οι Ακρίτες ισοφάρισαν με τον Νιέτο.

Τρίτο ματς χωρίς νίκη και δεύτερο διαδοχικό στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» που η ομάδα του Στάικου Βεργέτη δεν κατάφερε να πάρει το «τρίποντο». Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημά του, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση για να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο.

Η Ξάνθη «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν αυτή που απείλησε στο 17΄ μετά τη σέντρα του Ντιμιτρόφ και την κεφαλιά του Βασιλακάκη από κοντά να στέλνει τη μπάλα άουτ. Τρία λεπτά μετά και πάλι οι Ακρίτες βγήκαν στην επίθεση, ο Παπαστεριανός έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή κι ανάγκασε τον Μπαντή να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.

Μετά το 20΄ ο Αστέρας ανέβασε… στροφές κι άρχισε να γίνεται πιο απειλητικός για την εστία του Τσέναμο. Η πρώτη κλασική ευκαιρία των γηπεδούχων χάθηκε στο 25΄ με τη μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι από το απευθείας φάουλ του Μπερτόλιο, ενώ στο 31΄ ο διαιτητής Θάνος υπέδειξε πέναλτι υπέρ των Αρκάδων σε χέρι του Φλίσκα στην περιοχή (ακόμη κι από το ριπλέι η φάση δεν ήταν ξεκάθαρη).

Ο Παπαδόπουλος, όμως, απέτυχε να πετύχει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ομάδας της Τρίπολης στο 32΄, καθώς το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έγινε επιθετικό φάουλ.

Ό,τι δεν κατάφερε, όμως, ο έμπειρος επιθετικός, το πέτυχε στο 34΄ ο Σκουρτάι με ιδανικό πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά από ασίστ του Μπερτόλιο. Η Ξάνθη απείλησε ξανά στο 39΄ με τον Βασιλακάκη, το σουτ του οποίου ανέκοψε την τελευταία στιγμή ο Αλόκο «ως από μηχανής θεός».

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη. Ο Παπαδόπουλος στο 49΄ απέτυχε να νικήσει με κεφαλιά τον Τσέναμο που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ και στο 55΄ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Τορμένα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στο Μπέρτο (σωστή η απόφαση του Θάνου).

Η πίεση της Ξάνθης αυξανόταν όσο περνούσε η ώρα και στο 68΄ η ακριτική ομάδα έφτασε στην ισοφάριση με το πλασέ του Νιέτο από εξαιρετικά δύσκολη θέση, μετά από τη σέντρα του Μπέρτου.

Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι διαφύλαξαν περισσότερο τα νώτα τους για να μην χάσουν, ενώ στις καθυστερήσεις πλησίασαν στο γκολ με το σουτ του Παπαδόπουλου που κόντραρε σε σώματα αντιπάλων.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ.Βεργέτης): Μπαντής, Παντελιάδης, Αλόκο, Λούι, Χαμντανί (71΄ Γιάννου), Τορμένα, Ιγκλέσιας, Μπερτόλιο, Νίκολας Φερνάντες (57΄ Σανκαρέ), Παπαδόπουλος, Σκουρτάι (67΄ Κουρμπέλης).

ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης (56΄ Νιέτο), Παπαστεριανός, Βασιλακάκης, Ντιμιτρόφ, Ράνος (72΄ Καπετάνος), Φάρκας, Λουσέρο (46΄ Χερέα).