Πολύπλευρες ανθρωπιστικές δράσεις που συμβάλλουν ουσιαστικά στην διευκόλυνση της καθημερινής ζωής των κατοίκων, στην ενημέρωση και την πρόληψη για το Alzheimer αλλά και στην ανακούφιση και καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων υλοποίησε το διήμερο 15 και 16 Οκτωβρίου στην Χίο ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Κλιμάκιο του οργανισμού διένειμε περισσότερες από 800 τσάντες με σχολικά είδη σε μαθητές, παιδιά οικονομικά αδύναμων και πολύτεκνων οικογενειών της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών.

Επίσης, με τη συνοδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών η «Αποστολή» παρέδωσε μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού και το Αγροτικό Ιατρείο Παρπαριάς.

Επιπλέον, ειδική ομάδα με επιστημονικό προσωπικό από το «Καρέλλειο – Πρότυπη Μονάδα Alzheimer» της «Αποστολής», με τη συνδρομή της εταιρεία ΜΕΓΑ, χορήγησε τεστ μνήμης σε περισσότερα από 100 άτομα άνω των 60 ετών ενώ πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία για τη νόσο Alzheimer στο «Ομήρειο» Πνευματικό Κέντρο.

Ακόμη, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities –IOCC, παραδόθηκαν μεγάλες ποσότητες με πακέτα προσωπικής υγιεινής και υπνόσακους στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Μερσινίδι. Με την συγκεκριμένη προσφορά ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συμβάλει ουσιαστικά στην αξιοπρεπή διαμονή και το σεβασμό των ανθρώπων που οι συνθήκες τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

Αναφερόμενος στην υποστήριξη και την πολυδιάστατη προσφορά της «Αποστολής» ο μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο λέγοντας πως «καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και προβλήματα και η συνεχής υποστήριξη του έργου και των προσπαθειών μας από την «Αποστολή» έχουν για μας ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία».

Από την πλευρά του ο γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου επισημαίνοντας: «Επιχειρήσαμε να μεταφέρουμε ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης βοηθώντας να ξεπεραστούν καθημερινά προβλήματα των κατοίκων του νησιού» προσθέτοντας ότι η «Αποστολή» θα συνεχίσει να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και φυλής.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση