H Volvo παρουσιάζει μια νέα πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστούν τα νέα, μικρότερα κόμπακτ μοντέλα της.

Compact Modular Architecture – CMA είναι το όνομα της νέας πλατφόρμας και όπως αναφέρει και η Volvo το πρώτο δείγμα γραφής, δηλαδή, το πρώτο αυτοκίνητο που θα βασίζεται σε αυτήν αναμένεται το 2017.

Το σχέδιο της Volvo περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλων των μοντέλων της γκάμας της μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια με απώτερο στόχο οι ετήσιες πωλήσεις να πιάσουν τα 800.000 αυτοκίνητα. Η εν λόγω διαδικασία ξεκίνησε με το λανσάρισμα του XC90, με επόμενο μοντέλο να είναι το νέο S90.

Η Volvo Cars προσδοκά σημαντική αύξηση των πωλήσεών της παγκοσμίως, καθώς η επερχόμενη γκάμα των μοντέλων της που βασίζονται στη νέα πλατφόρμα.

Στόχος της Volvo είναι και η υλοποίηση του Vision 2020 (Όραμα 2020): Το πιο τολμηρού πρότζεκτ της σουηδικής φίρμας που προβλέπει μηδενικές απώλειες ζωής ή σοβαρούς τραυματισμούς οποιουδήποτε επιβαίνει σε ένα καινούργιο μοντέλο Volvo το οποίο εμπλέκεται σε κάποιο ατύχημα.

«Η ευελιξία της CMA απελευθερώνει τους μηχανικούς και τους σχεδιαστές της Volvo, επιτρέποντάς τους να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν νέες, καινοτόμες εφαρμογές, ενώ την ίδια στιγμή θα βελτιώνουν την ευκολία οδήγησης, προσφέροντας τεχνολογίες διασύνδεσης και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά ασφαλείας», δήλωσε ο Πήτερ Μέρτενς, αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Volvo Cars.