Το Ράλι Ακρόπολις γκαζώνει από σήμερα με σημείο εκκίνησης το Βράχο της Ακρόπολης. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου, παραδοσιακά κάτω από το Βράχο της Ακρόπολης. Ο Εθνικός μας αγώνας μπορεί να μην προσμετρά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι (WRC), όμως, επιστρέφει για να δώσει το παρόν στο ERC, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ράλι.

Συνολικά θα διεξαχθούν εννιά ειδικές διαδρομές. Δύο, σήμερα το Σάββατο και αύριο Κυριακή οι υπόλοιπες επτά. Ο αγώνας θα έχει – όπως και παλαιότερα – ως επίκεντρο το Λουτράκι, με τις ειδικές διαδρομές να λαμβάνουν χώρα στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί πλέον τον πιο σκληρό αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι διαδρομές παραμένουν ιδιαίτερα «επίπονες» για μηχανές και οδηγούς. Και αυτό μαρτυρούν και οι αριθμοί: 73% των επιφανειών των ειδικών διαδρομών είναι χώμα και το υπόλοιπο 27% είναι άσφαλτος. Οι εννιά ειδικές διαδρομές έχουν μήκος 202.57 ενώ συνολικά, όλα τα πληρώματα θα καλύψουν το διήμερο του Ακρόπολις 749.39 χιλιόμετρα.

Η μεγαλύτερη ειδική χωμάτινη διαδρομή είναι η Κινέττα – Λουτράκι μήκους 43.41 χιλιομέτρων. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που το ράλι Ακρόπολις μετονομάζεται σε Seajets Ράλι Ακρόπολις. Το μεγαλύτερο «άγχος» το έχουν τα 27 πληρώματα που θα έχουν και δικαίωμα συγκομιδής βαθμών στο ERC ( Το Seajets Ράλι Ακρόπολις είναι ο 9ος γύρο για το πρωτάθλημα ERC).

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου, παραδοσιακά κάτω από το βράχο της Ακρόπολης. Η πιο εντυπωσιακή ειδική θα είναι η βραδινή η ΕΚΟ Κινέτα που θα ξεκινήσει στις 7 και μισή.