Απάντηση στην τοποθέτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για την εκλογική διαδικασία, αλλά και πρόταση για προσυνεδριακό διάλογο με πέντε θεματικές, έκανε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην δήλωσή του αναφέρει: «Καλωσορίζουμε την τοποθέτηση του κ. Μεϊμαράκη. Πρέπει να διευκολυνθούν όλα τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ να εκφράσουν τη βούλησή τους, όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό μας. Η νέα συλλογικότητα, που υποστηρίζουμε, είναι πηγή δύναμης και το πρώτο σοβαρό μήνυμα που περιμένει να δει η κοινωνία από ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα. Όπως δηλαδή πρέπει να είναι η ΝΔ.»

Ο περιφερειάρχης προτείνει τη διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων, στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι «επειδή όλα τα μέλη, τα στελέχη και φυσικά οι βουλευτές του κόμματος πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις, τις προτάσεις, τον τρόπο υλοποίησης αυτών και το όραμα για την Παράταξή μας αλλά και τη χώρα».

Ο κ. Τζιτζικώστας προτείνει σαν ενδεικτικά βασικά θέματα:

Οικονομία και Επιχειρηματικότητα,Κοινωνική Συνοχή,Νέοι και Ανεργία,Θεσμοί.Nέοι ρόλοι της βάσης στη λειτουργία του κόμματος.

«Μόνο με εξαντλητικό και δομημένο διάλογο καθώς και ουσιαστική συμμετοχή της κοινωνίας θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει σελίδα και να ξαναγίνει ελκυστική στους πολίτες» καταλήγει.