Η Ευρωζώνη επιστρέφει στη βιώσιμη ανάπτυξη, εξαιτίας της ώθησης που δίνει η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι. «Πρόκειται για καλά νέα για όλους, παντού» τόνισε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, στην ομιλία του στα Global Citizen Awards, το βράδυ της Πέμπτης, ο διοικητής της ΕΚΤ επισήμανε ότι είναι κρίσιμης σημασίας να συνεχιστεί η ενδυνάμωση της Ευρωζώνης, καθώς βρισκόμαστε σε «μια περίοδο άνισης παγκόσμιας ανάπτυξης».

«Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί τα τελευταία τρία χρόνια για την σταθεροποίηση και ενδυνάμωση της ζώνης του ευρώ είναι αληθινή. Η ανάπτυξη επιστρέφει. Ο δρόμος προς τα εμπρός έχει εξακριβωθεί. Και θα δεν θα υποχωρήσουμε εώς ότου ολοκληρωθεί η νομισματική μας ένωση» υπογράμμισε.

Ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην σταθεροποίηση της ευρωζώνης, λέγοντας το «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» και αναλαμβάνοντας δύσκολες πρωτοβουλίες, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν σε αυτήν την πορεία.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, που παρουσίασε τον Μάριο Ντράγκι στην εκδήλωση, σχολίασε ότι εκείνες οι λέξεις του διοικητή της ΕΚΤ αποτελούν τις πλέον επιτυχημένες λέξεις στην ιστορία του κεντρικού τραπεζικού συστήματος και πως ο ίδιος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει όρθια την Ευρώπη, την ενότητά της και να υπερασπιστεί τη σταθερότητα του νομίσματος.