Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου φτάνουν στην Ελλάδα τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus.
H iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι από τις 9 Οκτωβρίου τα νέα iPhone θα είναι διαθέσιμα από το επίσημο δίκτυο μεταπωλητών της.
Επίσης, η Apple ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε ήδη νέο ρεκόρ πωλήσεων για τα iPhone, καθώς η αμερικανική εταιρεία πούλησε περισσότερα από 13 εκατ. νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, μέσα σε μόλις τρεις μέρες από την επίσημη έναρξη διάθεσής τους.
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προσδοκούν ότι τα νέα iPhone θα ενδυναμώσουν την διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά των Smartphones στην Ελλάδα, αφού το πρώτο εξάμηνο του 2015 πάνω από το 60% των συσκευών που πουλήθηκαν, ήταν Smartphones.

Συγκεκριμένα, στην ελληνική αγορά πουλήθηκαν περισσότερα από 1.000.000 «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, με τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά 40% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014.

Σύμφωνα με την iSquare, το iPhone 6s και το iPhone 6s Plus «είναι τα πιο προηγμένα iPhone που διατέθηκαν ποτέ στην αγορά, καθώς χάρη στο Multi-touch περιβάλλον με το 3D Touch, η οθόνη τους ανιχνεύει τη δύναμη με την οποία την πιέζει κάποιος, ώστε να έχει αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο».
Οι νέες συσκευές iPhone 6s και iPhone 6s Plus διαθέτουν οθόνες Retina 4,7″ και 5,5″, αντίστοιχα, μεταλλικά μέρη από ανθεκτικό αλουμίνιο, ταχύτερο Α9 επεξεργαστή και δυνατότητες 4Κ video, ενώ θα είναι διαθέσιμες σε τέσσερα χρώματα: χρυσό, γραφίτης, ασημί και ροζ χρυσό.
Επιπλέον, τα καινούργια iPhone, έρχονται με το προηγμένο λειτουργικό σύστημα φορητών συσκευών iOS 9, το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν.
Ηδη, οι εταιρείες COSMOTE και Vodafone ανακοίνωσαν τη Δευτέρα, ότι από τις 9 Οκτωβρίου θα διαθέσουν τα καινούργια iPhone μέσω των δικτύων καταστημάτων τους, παρέχοντας τη δυνατότητα σους συνδρομητές τους να τα αποκτήσουν φθηνότερα, μέσω των ειδικών προγραμμάτων που θα παρουσιαστούν τις επόμενες μέρες. Αντίστοιχα προγράμματα θα διαθέσει και η Wind.
Συγκεκριμένα, η COSMOTE ανακοίνωσε ότι θα παρέχει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να αλλάξουν την παλιά τους συσκευή με τα νέα iPhone, μέσω της υπηρεσίας εμπορικό δίκτυο καταστημάτων OTE, COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Επίσης, η απόκτησή τους θα συνδυάζεται και με διάφορα αξεσουάρ.

Kαι τα δύο νέα iPhone υποστηρίζουν ταχύτητες 4G+, κάτι που σύμφωνα με την COSMOTE η οποία διαθέτει δίκτυο 4G+, αναμένεται «να απογειώσει την εμπειρία mobile internet των χρηστών».