Μεγαλοκοπέλα που αναζητά εκδίκηση για τον ανεκπλήρωτο εφηβικό της έρωτα θυμίζει ο Ολυμπιακός κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπος με τον Αρσέν Βενγκέρ και την Αρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα πέτρινα χρόνια των Ερυθρολεύκων στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο Αρσέν Βενγκέρ αποτελούσε τον διακαή τους πόθο λόγω της εκπληκτικής δουλειάς που έκανε στη Μονακό. Υστερα από έντονο φλερτ ο Αλσατός ήρθε στην Αθήνα το 1994 για να διαπραγματευτεί, αλλά απογοητεύτηκε τόσο, κυρίως από την εικόνα των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού, ώστε έφυγε με το πρώτο αεροπλάνο για να φτάσει μέχρι την Ιαπωνία και τη Ναγκόγια και από εκεί το 1996 στην Αρσεναλ, στην οποία βρίσκεται επί 19 συναπτά έτη.

«Για πόσο ακόμα θα παραμείνει στο Λονδίνο;» είναι ένα ερώτημα που τίθεται όλο και πιο συχνά την τελευταία διετία από τους φίλους της Αρσεναλ και τον Τύπο.

Με την πολιτική του γερο-λαδά που ακολουθεί στις μεταγραφές σε συνδυασμό με τις αποτυχίες σε Πρέμιερ Λιγκ και Ευρώπη, ο Βενγκέρ έχει γίνει το κόκκινο πανί για τους Κανονιέρηδες, πολλοί εκ των οποίων θα πετούσαν από χαρά αν αύριο έφευγε από τη βρετανική πρωτεύουσα.

Η Αρσεναλ των πολλών εκατομμυρίων απέκτησε φέτος μόνο έναν τερματοφύλακα, τον Πετρ Τσεχ, τη στιγμή που στην επίθεσή της έχει τεράστια κενά που γίνονται ακόμα μεγαλύτερα με την απουσία του τραυματία Ντάνι Γουέλμπεκ. Εναντίον του Ολυμπιακού δεν θα αγωνιστεί και ο βασικός σέντερ φορ Ζιρού λόγω της αποβολής του στην πρεμιέρα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Πολλοί οπαδοί απαιτούν την «εδώ και τώρα» απόλυσή του Βενγκέρ, ο οποίος ωστόσο διαθέτει ακόμα ερείσματα.

Η παλιά δόξα της Αρσεναλ, Ντέιβιντ Σίμαν, προειδοποιεί: «Αυτό που τους λέω είναι να προσέχουν τι εύχονται γιατί είδατε τι συνέβη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν είναι πάντοτε πιο πράσινο το χορτάρι του διπλανού. Πάντοτε θα βρίσκομαι στην πλευρά του Βενγκέρ γιατί έχω δουλέψει μαζί του και ξέρω πόσο καλός είναι».

Η περίοδος αυτή δεν είναι και η καλύτερη για τον Βενγκέρ ούτε στον προσωπικό τομέα. Στις αρχές της εβδομάδας ανακοινώθηκε το διαζύγιό του με την επί πέντε χρόνια σύζυγο του Ανι. Αιτία του χωρισμού θεωρήθηκε η πολύωρη ενασχόλησή του με την Αρσεναλ.

Η μεγαλοκοπέλα στην οποία αναφερθήκαμε στον πρόλογό μας έχει την ευκαιρία να πάρει φέτος την πολυπόθητη εκδίκησή της. Αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει της Αρσεναλ, θα αναζωπυρώσει τη φωτιά της αντιπαράθεσης των οπαδών με τον Βενγκέρ, τη στιγμή που στη γωνία του Εμιρεϊτς περιμένει ο Κάρλο Αντσελότι.