Υποτίθεται ότι το σκορδόψωμο είναι ορεκτικό. Αυτό ισχύει όταν έχεις παρέα και δεν μπορείς να το φας ολόκληρο. Οσο είναι ζεστό αυτό το τραγανό καρβέλι και τα αρώματά του χαλάνε τον τόπο, δεν μπορώ να αντισταθώ και το τρώω ολόκληρο, αφήνοντας για κάποια άλλη στιγμή τη μακαρονάδα μου.

Υλικά

125 γραμμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο

45 γραμμ. φιλέτο παστής αντσούγιας σε λάδι (στραγγίζουμε και κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια)

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

340 γρ. (μία μεγάλη) γαλλική μπαγκέτα προψημένη (θα τη βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Ανακατεύουμε το βούτυρο, τις αντσούγιες, τον μαϊντανό μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Χαράσσουμε την επιφάνεια του ψωμιού με μαχαίρι και περίπου 2 εκατοστά βάθος (δεν κόβουμε φέτες). Απλώνουμε το μείγμα μας πάνω στις εγκοπές και τυλίγουμε κάθε εγκοπή ξεχωριστά με αλουμινόχαρτο.

Την τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος και την αφήνουμε στον φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να γίνει το χρώμα της χρυσαφί.