Για 12 χρόνια απειλούσε ένας 50χρονος μια 38χρονη ότι θα δημοσιεύσει γυμνές φωτογραφίες της στο Διαδίκτυο. Με τον τρόπο αυτό την εξανάγκαζε να φωτογραφίζεται γυμνή αλλά και να εκδίδεται.

Ο 50χρονος συνελήφθη τελικά την Τρίτη στο Γαλάτσι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Προηγήθηκε καταγγελία από την 38χρονη στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία το 2003, ανταποκρινόμενη σε αγγελία για επαγγελματική φωτογράφηση προϊόντων έναντι αμοιβής, ήρθε σε επικοινωνία με τον 50χρονο.

Όπως είπε η γυναίκα, μετά την αρχική φωτογράφησή της, ο συλληφθείς την έπεισε να κάνει και γυμνή φωτογράφηση.Στη συνέχεια την απειλούσε μέχρι και σήμερα, για 12 χρόνια, ότι θα κοινοποιούσε τις φωτογραφίες της αυτές στο Διαδίκτυο και σε άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος και την εξανάγκαζε σε νέες γυμνές φωτογραφήσεις.

Από τα μέσα του 2004, με τις ίδιες απειλές, ο 50χρονος υποχρέωνε την 38χρονη να συνευρίσκεται ερωτικά με άγνωστα άτομα έναντι χρηματικής αμοιβής. Της ασκούσε μάλιστα και σωματική και ψυχολογική βία για να κάμψει τις αντιρρήσεις της.

Μετά από απόπειρα αυτοκτονίας της 38χρονης, από το 2008 ο 50χρονος τη χρησιμοποιούσε μόνο σε γυμνές φωτογραφήσεις, ενώ από το 2014 την εξανάγκαζε και να βγάζει τα ρούχα της μπροστά σε κάμερα ηλεκτρονικού υπολογιστή, συνδεδεμένου στο Διαδίκτυο σε ζωντανή σύνδεση, μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας, όπου ο εκάστοτε χρήστης πλήρωνε διαδικτυακή συνδρομή.

Για την καταγγελία αυτή ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ έγινε και επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών του Διαδικτύου.

Στη διάρκεια ψηφιακής-διαδικτυακής έρευνας, ο 50χρονος ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Το πρωί της Τρίτης, κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, ερεύνησε το σπίτι και τον χώρο εργασίας του στο Γαλάτσι, όπου επιβεβαιώθηκε και ψηφιακά η δράση του. Ειδικότερα από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα που κατείχε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευμένα εκατοντάδες αρχεία -φωτογραφίες, βίντεο- ερωτικού περιεχομένου που απεικονίζουν, εκτός από την 38χρονη, και άλλες γυμνές γυναίκες, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται. Τα αρχεία αυτά φέρεται να είχαν αποσπαστεί με παρόμοιο τρόπο, με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευσή τους.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές με επτά εσωτερικούς σκληρούς δίσκους, δύο κάρτες μνήμης, 120 φωτογραφίες με γυμνές γυναίκες και φωτογραφικό άλμπουμ με 31 φωτογραφίες παρόμοιου περιεχόμενου.

Επιπλέον κατασχέθηκαν αποδεικτικά συναλλαγών πληρωμής-καταβολής χρημάτων στο όνομα του 50χρονου από την επίμαχη ιστοσελίδα του Διαδικτύου.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η Αστυνομία ερευνά τυχόν εμπλοκή του 50χρονου και σε τυχόν άλλες ανάλογες αξιόποινες πράξεις.

Με τη σε βάρος του δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, παράνομη βία και μαστροπεία, ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.