Στο βαθμό δυσκολίας που παρουσιάζει για την Μπάγερν Μονάχου το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» αναφέρθηκε ο Γκουαρντιόλα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ένα 24ωρο πριν από το εναρκτήριο ματς της φάσης των ομίλων. Ο Ισπανός τεχνικός των Βαυαρών, εξήρε την ποιότητα του Ολυμπιακού, επεσήμανε ωστόσο ότι το ζητούμενο για την ομάδα του είναι να φύγει από την Ελλάδα με τους βαθμούς της νίκης.

Σχετικά με το θέμα των προσφύγων και τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο θέμα, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του τόσο για τη στάση του συλλόγου όσο και για τη στάση της Καγκελαρίου Μέρκελ. «Το πρόβλημα δεν είναι απλό. Δεν είναι απλή και η λύση. Και εμείς οι Καταλανοί ήμασταν κάποτε πρόσφυγες και μας δέχθηκαν άλλες χώρες. Ελπίζω να συνεχιστούν οι προσπάθειες προς την ίδια κατεύθυνση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα των προσφύγων. Νοιώθω πολύ περήφανος για την ομάδα αλλά και για τη χώρα στην οποία ζω».

«Θέλουμε να έχουμε μια καλή απόδοση, να κοντρολάρουμε το παιχνίδι. Να παίξουμε δυνατά. Όλες οι ομάδες που αγωνίζονται στο Champions League είναι δυνατές. Χαιρόμαστε που παίζουμε στην Ελλάδα. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα. Και με τον Βαλβέρδε αλλά και τώρα. Έχει κατακτήσει πάρα πολλούς τίτλους. Αγωνίζεται στο Champions League. Όλες οι ομάδες του Champions League είναι δυνατές».

Τι γνωρίζει για τον Ολυμπιακό κι αν ίσχυαν οι φήμες σχετικά με μεταγραφική κρούση των ερυθρολεύκων το 2001 (όταν αποκτήθηκε ο Καρεμπέ): «Δεν θυμάμαι το 2001. Έχει περάσει πολύ καιρός. Ξέρω ότι η ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε αύριο θα είναι θερμή. Έχω μελετήσει τον Ολυμπιακό. Διαθέτει πολύ καλή ομάδα με τους Ντομίνγκες, Καμπιάσο. Διαθέτει Πορτογάλο προπονητή κάτι που σημαίνει ότι θα είναι οργανωμένοι αμυντικά. Το γεγονός ότι έχει 6 στα 6 στα ευρωπαϊκά εντός έδρας ματς, σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα είναι μια επικίνδυνη ομάδα. Το 6 στα 6 τα λέει όλα».

Για την υπόθεση τίτλο: «Δεν ξέρω για τίτλο. Την πρώτη χρονιά παίξαμε καλά και φτάσαμε μέχρι τον ημιτελικό. Το ίδιο και την δεύτερη. Τώρα την τρίτη χρονιά θα δοκιμάσουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Στο Champions League συμμετέχουν πολλές καλές ομάδες. Θα κοιτάξουμε να περάσουμε τη φάση των ομίλων κι από κει και πέρα θα δείξει.

Αν έχει προσαρμοστεί καλά ο Βιντάλ στην Μπάγερν: «Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση του Βιντάλ. Σε πολλές περιπτώσεις η απόδοση των παικτών εξαρτάται και από τους συμπαίκτες του. Είμαι ευχαριστημένος από τον Βιντάλ».

Αν θα παίξει ο Γκέτσε αύριο (μετά τη χρησιμοποίησή του από τον Λεβ στη εθνική ομάδα): «Δεν έχω την ποιότητα του Λεβ. Αυτός είναι στην εθνική ομάδα και όχι εγώ. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση του Μάριο στα ματς που είχε με την εθνική ομάδα. Στο τελευταίο παιχνίδι είχε κάποια μικροπροβλήματα. Είμαι σίγουρος πάντως πως εάν παίξει, θα παίξει καλά».

Σχετικά με τη βοήθεια που προσφέρει η Μπάγερν στους πρόσφυγες: «Νοιώθω πολύ καλά. Και η στάση της Καγκελαρίου Μέρκελ έδειξε πόσο ανοικτή είναι η Γερμανία. Υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες. Το πρόβλημα δεν είναι απλό. Δεν είναι απλή και η λύση. Κάνουμε το πρώτο βήμα, το δείχνει και η στάση της Καγκελαρίου. Και εμείς οι Καταλανοί ήμασταν κάποτε πρόσφυγες και μας δέχθηκαν άλλες χώρες. Ελπίζω να συνεχιστούν οι προσπάθειες προς την ίδια κατεύθυνση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα των προσφύγων. Νοιώθω πολύ περήφανος για την ομάδα αλλά και για τη χώρα στην οποία ζω».

Οι δηλώσεις των παικτών της Μπάγερν Μονάχου:

ΛΑΜ (αρχηγός Μπάγερν): «Ανυπομονούμε για το αυριανό ματς. Τώρα ξεκινάει η καινούργια χρονιά για εμάς. Θέλουμε να συνδυάσουμε το ξεκίνημα με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Ολυμπιακός διαθέτει ισχυρή έδρα. Είναι βέβαιο οτι ο Ολυμπιακός, με τη βοήθεια και των οπαδών του, θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη. Εμείς θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε το 100% για να πετύχουμε τον στόχο μας. Είναι σημαντικό να ξεκινάς τη διοργάνωση με νίκη».

Για το πόσο έτοιμοι είναι οι Βαυαροί είπε: «Είμαστε 100% έτοιμοι. Το ερώτημα είναι ποιός μπορεί να κρατήσει το 100% για ενενήντα λεπτά. Όποιος δεν τα καταφέρνει τότε τιμωρείται. Το θέμα είναι ότι αύριο θα υπάρξει ένας νικητής. Εμείς».

Για το κρύωμα που τον ταλαιπωρεί: «Είμαι λίγο κρυωμένος αλλά είμαι έτοιμος να παίξω».

Για την υπόθεση τρόπαιο είπε: «Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε ξανά αυτό το τρόπαιο. Είναι δύσκολο. Κάθε παιχνίδι είναι και ένα εμπόδιο. Δεν είναι αυτονόητο ότι θα είμαστε πάντα πρώτοι στον όμιλο. Ξέρουμε τις δυσκολίες. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή αρχή αύριο και να κερδίσουμε. Η πορεία θα είναι δύσκολη. Ένα καλό ξεκίνημα θα μας βοηθήσει να κάνουμε και μια καλή πορεία».

Για την παράδοση που θέλει την Μπάγερν να κερδίζει πάντα στις πρεμιέρες στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (11 στα 11): «Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδα Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε τεράστια εμπειρία. Δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Είμαστε μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία».

ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ: «Έχω μια καλή και μια κακή ανάμνηση από το Καραϊσκάκης. Όταν αγωνίστηκα με την Ντόρτμουντ εδώ είχαμε ηττηθεί με 3-1, την ίδια στιγμή όμως είχα βάλει το πρώτο μου γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θυμάμαι ότι την θερμή ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ανυπομονώ για το πρώτο ματς. Σίγουρα η ατμόσφαιρα είναι σημαντικός παράγοντας, όμως εμείς θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τη νίκη. Πάντα κυνηγάμε τη νίκη. Ξέρουμε ότι το ματς δεν θα είναι εύκολο. Θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε».

Για την υπόθεση τρόπαιο: «Το βασικό είναι αύριο να ξεκινήσουμε με μία νίκη. Για το μετά δεν χρειάζεται να μιλάμε. Να κερδίσουμε αύριο και βλέπουμε μετά».

Για τις αγωνιστικές απουσίες που έχουν οι Βαυαροί: «Έχουμε 2-3 τραυματίες. Το θέμα πάντως είναι ότι είμαστε ισχυρή ομάδα. Ανεξάρτητα ποιός θα παίξει αύριο, θα δώσουμε το 100%. Είμαστε μια ισχυρή ομάδα κι αυτό μετράει σε τέτοιου είδου αγώνες και διοργανώσεις. Βρισκόμαστε στη φάση των ομίλων, με τρία ματς εντός και τρία εκτός. Το βασικό είναι να κερδίσουμε αύριο. Εάν δεν τα καταφέρουμε αύριο, υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια όπου θα μπορέσουμε να πάρουμε τους βαθμούς».

Οι Βαυαροί έφτασαν στο ξενοδοχείο που έχουν καταλύσει, με σχετικά μεγάλη καθυστέρηση. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην είσοδο του ξενοδοχείο προκειμένου να πάρουν ένα αυτόγραφο ή να φωτογραφηθούν με τα ινδάλματά τους. Η ασφάλεια του ξενοδοχείου, συνεπικουρούμενη από τους ανθρώπους της Μπάγερν, είχαν δημιουργήσει ένα διάδρομο απ` όπου «παρέλασαν» οι παίκτες του Γκουαρντιόλα, με τον Ισπανό τεχνικό να κατεβαίνει πρώτος από το πούλμαν.